Perex için ayağı kalkan Irak Merkezi yönetimi Kor Mor saldırısı için sessiz

Perex için ayağı kalkan Irak Merkezi yönetimi Kor Mor saldırısı için sessiz

 Doğal Kaynaklar Bakanı Kemal Muhammed Salih, Kürdistan Bölgesi’ndeki enerji sahalarına yönelik terör saldırılarını engelleme sorumluluğunun Irak hükümetinde olduğunu söyledi. Özellikle de son dönemde Perex saldırısından sonra Irak merkezi hükümeti Kor Mor’a yapılan saldırılar kendi idaresi altındaki alanlarda olduğu halde sesini çıkarmıyor ve sorumluları bulmuyor.

Son iki ay içinde Kor Mor alanına yapılan dördüncü saldırıya rağmen Irak hükümeti bu konuda her hangi bir tedbir almadı. Üstelik saldırıları hangi Haşdi Şabi gurubunun alanından yapıldığının bilinmesine rağmen. Son olarak dün yapılan saldırıdan sonra Kürdistan Bölgesel yönetimi yetkilileri bu konuda açıklama yaparak Irak Merkezi Hükümetini görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Bunlardan biri de Kemal Muhammed oldu. Doğal Kaynaklar Bakanı Kemal Muhammed Salih, düzenlediği basın toplantısında son dönemlerde Kürdistan Bölgesi’ndeki enerji sahalarına yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu terörist saldırıları kınadıklarını ve kabul edilemez bulduklarını vurgulayan Bakan Muhammed Salih, saldırıların amacının Kürdistan Bölgesi’nin güvenliğini bozmak ve projelere zarar vermek olduğunu ifade etti.

Saldırıları engelleme sorumluluğunun Irak hükümetinde olduğunu belirten Bakan Salih, “Daha önce bu meseleyi Irak Başbakanı ve Petrol Bakanı ile görüştük. Irak hükümetinin bu saldırıları soruşturma ve engelleme sorumluluğu var. Saldırı düzenlenen projenin tüm Irak’a yararı var var. Kor Mor gaz sahasında üretilen elektriğin bir kısmı Irak içindir” ifadelerini kullandı.

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesine bağlı Kadir Kerem nahiyesindeki Kor Mor gaz sahasına dün roket saldırısı gerçekleştirilmişti.

Roket saldırısı sebebiyle arazide yangın çıkmış, herhangi bir can kaybının yaşanmamıştı.

Kor Mor gaz sahası son dönemlerde saldırıların hedefi oluyor.

Diğer Haberler