Süleymaniye: PKK’nin varlığı nedeni ile iki köy daha boşaltıldı

Süleymaniye: PKK’nin varlığı nedeni ile iki köy daha boşaltıldı

Süleymaniye’nin Şarbajer adlı bölgesinde iki köy PKK’nin varlığı nedeni ile yaşanmaz hale geldi.

Süleymaniye Eyalet Meclisi Sekreteri Mehdi Mahmut medyaya yaptığı açıklamada Mawet ve Şarbajer bölgesinde iki köyün boşaltıldığını açıkladı. PKK’nin kendi kamplarını köylere yakın yerlere koyması ve köyün içine geliş gidişlerden dolayı halk TSK’nın hava saldırısından korkuyor ve köylerini terk ediyor. Süleymaniye Eyalet Meclisi sekreteri Mahmud’un yaptığı açıklamada “ PKK’nin nokta ve kamplarından dolayı Türkiye bu alanları hedefliyor ve sivil halk bu durumun kurbanı oluyor” dedi.

Mahmut konuşmasında “son olarak Qamişe Gelale ve Dolesûr adlı iki köy boşaltıdı” dedi.

Aynı zamanda Kürdistan Yurtseverler Birliği yöneticisi olan Mehdî Mehmûd bu soruna çözümün bulunmasına dikkat çekerek şunları kaydetti: “İlgili tarafların PKK’ye bu bölgelerde üslenmemesi gerektiğini ve mevcut olan üslerini kaldırması gerektiğini söylemesi gerekiyor. Aksi takdirde yoksul halk PKK-Türkiye savaşının kurbanı olacaklardır.”

Süleymaniye İl Meclisi Sekreteri, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin durumunu dikkate alması gerektiğini belirterek, bölgedeki varlığı nedeniye Türkiye’nin saldıracağını bilmesi gerektiğini PKK’nin bu nedenle yerleşim alanlarından uzak durmasını istedi.

Daha önce Çemçam ilçesine bağlı bir köy halkı daha PKK’dan köylerinden uzaklaşmalarını istemiş, PKK halkın bu isteğini ret etmişti. Bunun üzerine köy halkı köyü te

Diğer Haberler