Zaho saldırısı için Erdoğan’dan vurdumduymaz tutum: Oyuna gelmeyelim

Zaho saldırısı için Erdoğan'dan vurdumduymaz tutum: Oyuna gelmeyelim

Türk devleti Kürdistan Bölgesi, Irak ve dünyadan gelen açıklamalara  rağmen Zaho saldırısına karşı vurdumduymaz bir tutum içinde.  En son olarak  Erdoğan, Zaho saldırısıyla ilgili açıklamasında, “PKK, YPG, PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin benzeri. ABD ve Rusya’ya, Irak’taki kardeşlerimize ‘burada oyuna gelmeyelim’ dedik” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye tarafından 20 Temmuz’da Zaho’nun sınır bölgesindeki Perex tatil köyüne düzenlenen top saldırısı hakkında da konuşan Erdoğan, “PKK, YPG, PYD bunların alışılmış terör eylemlerinin benzeri. ABD ve Rusya’ya, Irak’taki kardeşlerimize ‘burada oyuna gelmeyelim’ dedik” dedi.

Bu arada bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zaho’daki saldırının sorumlusunun PKK olduğunu iddia etti.

Çelik, “Kuzey Irak’taki saldırılar planlı provokasyondur. PKK’ya özgü bir planlı katliamdır. Geçmişte de gerçekleştirdiği bir eylemdir” dedi.

Türkiye tarafından 20 Temmuz’da Zaho’nun sınır bölgesindeki Perex tatil köyüne dün düzenlenen top saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Iraklı Arap turist hayatını kaybetmiş, 29 turist de yaralanmıştı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın yanı sıra, birçok ülke saldırıyı şiddetle kınayan açıklamalarda bulunmuştu. Kürdistan Bölgesi ve Iraklı yetkileler saldırıyı Türkiye’nin yaptığına dönük hiç bir kuşkuya yer bırakmayan açıklamalar yapmıştı.

Diğer Haberler