Hacı Ümran: PKK on yaşındaki kızı kaçırmak istedi, babası engelledi

Hacı Ümran: PKK on yaşındaki kızı kaçırmak istedi, babası engelledi

PKK’ye bağlı güçler çocuk yaşta kişileri zorla kaçırarak veya kandırarak saflarına katmaya devam ediyor. Son olarak Kürdistan Bölgesi sınırlarındaki Hacı Ümran beldesinde benzer bir olay yaşandı.

Darka Mazi’nin yerel kaynaklarının bildirdiğine göre PKK’ye bağlı güçler bu yıl Haziran ayı içinde Hacı Ümran’a bağlı Şore köyüne gitti. Şevin, Şeyda ve Zilan isimli PKK’liler evin 10 yaşındaki kızı Sawin Rızgar ibrahim’i kaçırmak istedi. Fakat kızın babasının engeli ile karşılaştı. Kızın babası kadroların kızla gizli yaptıkları konuşmalardan şüphelendi ve takip sonucu küçük kızı kaçırmak istediklerini anladı istedi ve PKK’li birimi tehdit etti.
Suçüstü yakalanan gurup kendini savunmak için köye keşif uçağından kurtulmak için geldiklerini ve bu köyden çocuk götürmeyeceklerini söyledi.

Daha sonra olayın köylüler tarafından duyulmasından sonra PKK’nin alandaki sorumlusu Rojhat kod adlı kişi Gundejur denen bölgede kızın babası ile görüşmek istedi.

Rojhat görüşmede 10 yaşındaki kızın babasına “biz Gundejur, Gundejer ve Şore köylerine söz vermiş çocukları eğer kendi istekleri ile de katılsa onları evlerine geri gönderiyoruz” dedi. Rojhat ayrıca “halkı kendimizden uzaklaştıracak bir şey yapmayacağız” dedi.

Kızın babası ise PKK kadrosu Rojhat’a “Ben PKK’nin verdiği söze güvenmiyorum. Ben eminim ki o üç kişi çocuğumu kaçırmak için gelmişti. Fakat ben onlara da söyledim eğer öyle bir şey yapmaya kalksaydılar ben silah alıp peşlerine düşecek ve üçünü de öldürecektim” dedi.

PKK’nin çocuk savaşçılara dönük özel bir politikası var. Özellikle küçük yaşta insanları savaşçı yapmak bu kişileri eğitmek konusunda büyük bir avantaj sağlıyor. Küçük ve hayat tecrübesi olmayan insanlar PKK koşullarına daha iyi adapte oluyor. Fakat PKK savaşçı konusunun her toplumda kabul edilmeyeceğini bildiği için zaman zaman bu konuda ihtiyatlı davranıyor. Özellikle ilk gittiği alanlarda ve halkın lojistik desteğine muhtaç olduğu alanlarda başlarda çocuk savaşçı çıkarmıyor. Hacı Ümran bölgesi de PKK’nin halkın lojistik desteğine muhtaç olduğu bir alan bu nedenle de halkın tepkisini çekmeden hareket etmeye çalışıyor.

Diğer Haberler