Haşdi Şabi Kakai Kürt bir gence işkence etti, bıyıklarını kesti, Kakailer yollara döküldü

Haşdi Şabi Kakai Kürt bir gence işkence etti, bıyıklarını kesti, Kakailer gösteri yapıyor

 IŞİD’in Şii versiyonu olarak bilinen Haşdi Şabi milislerinin halka işkencesi devam ediyor. En son olarak Kerkük’te Kakai bir gence işkence ederek Kakailer için kutsal sayılan bıyıklarını kesti. Kakailer bunun üzerine Kerkük ve çevresinde yaşadıkları yerlere toplandılar ve protesto gösterisi düzenlediler. Tüm Kürtler bu Kakailere destek verdi. Kakai toplumu bu gence işkence yapan Haşdi Şabi birliğinin cezalandırılmasını ve dava açılmasını istiyor. Kerkük valiliği olayın duyulmasını engellemeye çalıştı. Fakat Kürt Kakailer bunu kabul etmediler. Kerkük yolunu tutarak lastik yakarak trafiğe kapattılar.  Eylemler devam ediyor.

Kerkük’te Kürtlere ve Peşmerge’ye kötü söz söyleyen Haşdi Şabi milislerine karşı çıkan Kakayi Kürt genci, milisler tarafından hakarete uğradı, bıyıkları kesildi ve ölümle tehdit edildi. Bıyık Kakiler tarafından kutsal sayılan bir sembol. Kakailer kalın ve pos bıyıkları ile biliniyorlar. Bıyıkların kesilmesi dinden çıkmak anlamına geliyor. Uzun yıllar boyunca saldırı altında kalan Kakailere saldırına güçler bıyıklarını kestiler.  Tarihte bıyığı kesilen Kakailer intihar ediyorlar.

Kakayi genci Eymen Abdi Casım medyaya konuşarak olayı anlattı.

“Kerkük-Bağdat yolunu onaran bir şirkette işçi olarak çalışıyorum. Haşdi Şabi milislerine bağlı bir müfreze çalıştığımız yere gelerek Kürt, Kürdistan, Peşmerge ve Başkan Barzani’ye hakaret etti. Ben de tahammül edemedim ve cevap verdim. Hemen beni yakalayarak öldürme niyetiyle götürmek istediler.  Ama iş yerindeki işçiler engel oldu. Beni araçlarına alarak tabanca çektiler, dövdüler. Daha sonra saçlarımı ve bıyığımın yarısını tıraş ettiler. Bana ‘artık burada çalışma yoksa seni öldürürüz’ diyerek tehdit ettiler.”

Kürt genci Haşdi Şabi milisleri hakkında şikâyette bulundu.

Heşdi Şabi tarafından hakarete uğrayan genci amcası Nazım Casım ise “Haşdi Şabi’nin yaptığı bizim kutsalımıza hakarettir. Bir hafta önce de yeğenim Kürt ve Kürdistan’a küfreden bir genç ile tartış, yine Haşdi Şabi’nin askeri noktasına götürülüp kaba işkenceye maruz kalmıştı. Bugün nerde iş başında olduğunu öğrenmişler. Çalıştığı yere ağır silahlar yüklü araçlarla gitmişler. Bir kişi için bir müfreze gitmiş. Yeğenimi dövmüşler hakaret etmişler, öldürmek istemişler.  Kakayi olduğunu biliyorlar, bizim için bıyıkların kutsallığının farkındalar. Bunu bilerek bıyığını tıraş etmişler. Bir mermi sıksaydılar ama bu hakareti bize yapmasaydılar” dedi.

Ayrıca Nazım Casım konuşmasındaki Bağdat’taki Kürt parlamenterlere teşekkür etti. Casım “Bağdat’taki Kürt parlamenterler özellikle de Şaxevan Abdullah bizi yalnız bırakmadı” dedi.

Diğer Haberler