Sosyal medyadaki Irak Türkiye’nin Amediye’de ki üslerini vurdu haberi doğru mu?

Sosyal medyadaki Irak Türkiye’nin Amediye’de ki üslerini vurdu haberi doğru mu?

Türk ordusunun Perex’e yaptığı saldırıdan sonra Irak toplumunda büyük bir tepki ortaya çıktı. Bu tepkinin bir parçası olarak da dün sosyal medyada bazı görüntüler paylaşılarak Irak ordusu veya bazı sivil eylemcilerinin Türk ordusunun üslerine dönük dronlar ile saldırı yapıldığı haberleri geçti.

SKY News Arabi kanalının Bağdat’taki kaynaklarına dayanarak yaptığı haber sosyal medyada hızla yapılmıştı. Daha sonra Kürdistan Bölgesinde yayın yapan bazı medya organları da aynı haberi paylaşmıştı.

Darka Mazi olay hakkında yerel yetkililer ve kaynaklarına başvuru yaparak olayın doğru olup olmadığını araştırdı. Sonuç olarak dün gece Türk ordusunun Duhok çevresindeki hiçbir üssüne dönük saldırı yapılmadığı öğrenildi.

Darka Mazi’nin yerel kaynakları haberin gerçekle alakası olmadığını daha çok halkın Irak hükümetine olan tepkisini dindirmek için yapılmış bir haber olduğunu belirtti.

Kaynaklarımız ayrıca bazı çevrelerin olaydan istifade etmek istediğini ve sorunları bir çatışma durumuna çevirmek istediğini de belirtiyorlar.

Diğer Haberler