PKK ve TSK çatışması bu kez Zaxo’da sivillerin canını aldı: 8 ölü, 24 yaralı

PKK ve TSK çatışması bu kez Zaxo'da sivillerin canını aldı: 8 ölü, 20 yaralı

 Duhok’un Zaho ilçesi Perex köyünde TSK tarafından gerçekleştirilen bombardıman nedeniyle en az 8  sivilin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Medyaya açıklama yapan Muşir Beşir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Derkar kasabası Perex köyünde pikniğe giden turistlerin bulunduğu bölgeyi bombaladığını söyledi.

Perex köyünün bölgede turistler tarafından piknik amacı ile sık kullanıldığını belirten Beşir, hayatını kaybeden kişiler Irak’ın orta ve güney kesiminden gelen turistler olduğu bilgisini paylaştı.

Gelen ilk bilgiler:

Yerel kaynakların Darka Mazi’ye bildirdiğine göre alandaki turist kafilesine yakın bir yere PKK’ye ait bir birimin geldiği yönünde. Yerel kaynaklar her zaman Perax çevresine PKK’nin indiğini bildiriyor. Yerel halk vurulma nedeninin bu ola bileceğini düşünüyor.

Bölge turistik bir yer

Derkar Kasabası Müdürü Dilşer Abdulsettar da, Perex köyünün piknik ve gezi için tercih edilen bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Bugün Bağdat başta olmak üzere, Irak’ın diğer kentlerinden çok sayıda turistin bölgeyi ziyaret ettiğini belirten Abdulsettar, “Maalesef Türkiye ile PKK arasında yaşanan çatışmalarda zararlı taraf masum siviller oluyor” dedi.

Dilşer Abdulsettar, çok sayıda ambulansın bölgeye gönderildiğini ölü ve yararlıları hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Zaho Hastanesi’ne şu ana kadar 8 ölü ile 24  yaralının nakledildiği öğrenildi.

Perex köyü Temmuz ayında üçüncü kez havan ve obüs toplarının hedefi oldu.

Diğer Haberler