PKK Berwari Bala bölgesindeki Helwa Nesara köyünü de TSK’ya bıraktı

PKK Berwari Bala bölgesindeki Helwa Nesara köyünü de TSK’ya bıraktı

Türk devletine ait odu güçleri Berwari Bala bölesindeki bir köyü daha işgal etti.  17 Temmuz tarihinde TSK güçleri Helwa Nesra köyüne girerek burada da bir askeri bölge oluşturdu.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre 17 Temmuz günü Türk ordusu Serzêri eski yolunu kullanarak Berwari Bala bölgesinin içlerine doğru girdi. Son olarak da Helwa Nesra köyüne girdi.

Oldukça stratejik bir bölgede olan Helwa Nesra köyü Amediye’ye bağlı Kani Masê kasabasına bağlı bir köy. Köyün etrafı ise yüksek dağlarla çevrili. Köy 1990’lardan bu yana PKK ve TSK çatışmaları nedeni ile boşaltılmış.

Köyün çevresinde üslenen HPG savaşçıları köyden Serzeri tepesine dönük taciz atışları yapıyordu. TSK güçleri köyün çevresinde konuşlanınca ise aynı güçler hiçbir direniş göstermedi. TSK tek mermi sıkmadan tepeleri tutu.
Darka Mazi kaynakları PKK’nin buradaki güçleri başka alanlara kaydırdığını öğrendi. Ayrıca kaynaklarımız PKK güçlerinin Berawari Bala bölgesindeki tek tük boşaltılmamış köyü de canlı kalkan olarak kullandığını belirtiyor. En son olarak Bîgdawa-Gelîke köylerinde evlerin bulunduğu alana üç PKK savaşçısı gitmişti. Halkın tüm köyü terketmeleri ısrarına rağmen alanda kalmaya devam eden PKK savaşçıları daha sonra uçakların hedefi oldu ve 2’si hayatını kaybetti. Ayrıca köylülerde olayda zarar gördü.

PKK daha önce 2020 Ekim ayında köyde Serzerî Asayiş Müdürü Gazi Salih Alixan’ı katletmişti.

PKK ve TSK arasında çatışma gibi görünen danışıklı dövüş ile Kürdistan Bölgesinin tüm toprakları işgal ediliyor. Çatışmalar artık sınır üzerinde değil köyle ve kasabaların etrafında veriliyor. Çatışmalarda ne PKK ne de KDP kaybediyor. Her iki tarafın çatışmasından Kürdistan Bölgesi ve halkı zarar görüyor.

Diğer Haberler