Rojava: PKK istihbaratçısı Amed Gewer örgütü tarafından  infaz edildi

Rojava: PKK istihbaratçısı Amed Gewer örgütü tarafından  infaz edildi PYD, TEWDEM, Rimelan, Til Koçer

PKK’ye bağlı PYD’nin asayiş ve güvenlik kurumlarının sessiz sedasız yaptığı infazlar devam ediyor. Enson olarak yine PKK içinde istihbarat kurumunda görevli olan Gewer Amed infaz edildi. Yakın bir zamanda PKK tarafından şehit ilan edilmesi bekleniyor.
Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre PKK’nin özel kuvvetler istihbaratında yer alan Gewer Amed tam olarak bilinmeyen bir nedenden dolayı çevresindeki yöneticilerle sorunlar yaşadı. Bunun üzerine geçtiğimiz Haziran ayında Derik’in Til Koçer bölgesinde öldürüldü. Gewer Amed’i vuran güçler direk yönetime bağlı, gizli birimlerdi. Daha sonra cenazesi ise Rimelan Petrol kuyularına yakın bir yere atıldı.

4 Haziran günü ise Gewer Amed’in cenazesi arazide devriye yapan normal güçler tarafından bulundu. Böylelikle Gewer Amed’in katledilmesinde yönetimin bilgisi yokmuş, dış bir düşman tarafından yapılmış gibi görünür oldu. Cenaze Derik Hastanesine bağlı Adli Tıp bölümüne gönderildi.Darka Mazi kaynakları Gewer Amed’in kimliğine ilişkin çok az bilgi edine bildi. Annesinin adının Emine olduğu belirtilen Gewer Amed’in ailesinin de PKK taraftarı olduğu, PKK içinde şehitlerinin olduğu da belirtiliyor. Kaynaklarımız, Amed’in yakında bir zamanda PKK tarafından şehit ilan edileceğini de belirtiyor.

Gewer Amed PKK’nin Rojava’da katlettiği ilk kişi değil. PKK’nin Rojava ayağı olan PYD, TEWDEM vb. isimdeki kurumlara bağlı bazı özel yapılar yerel yönetici ve şahısların bilgisi dışında pek çok muhalif siyasetçiyi katlettiler. Bazılarının cenazeleri bile hala buluna bilmiş değil. Ayrıca bunların dışında PKK kendi kadrolarının birçoğunu da alanda infaz etti. PKK dağda kadroların dikkatini çektiği için infazlarını gizlemek konusunda zorlanıyordu. Bir biçimde öldürülen kişiler açığa çıkıyordu. Fakat 2010 yılından sonra Rojava da pek çok kadro yıllarca tutuklu kaldı. Ayrıca birçoğu da infaz edildi. Bazıları şehit olarak açıklanırken, bazılarının ise akıbeti hala belli değil.

Darka Mazi daha önce bunlardan Egit ve Çekdar isimli iki PKK kadrosunun 23 Haziran günü infaz edildiğini açıklamıştı. İlgili yazıyı okumak için: https://darkamazi.com/archives/1019848

Diğer Haberler