Ezidi Parlamenter Xelîl: “PKK’nin Şengal’de kalması jenosidin devam etmesine sebebiyet veriyor

Ezidi Parlamenter Xelîl: “PKK’nin Şengal’de kalması jenosidin devam etmesine sebebiyet veriyor

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Bayındırlık ve Hizmet Komisyonu Başkanı Mehma Xelîl yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Şengal’deki varlığından dolayı projeleri hayata geçiremediklerini belirtti.

Mehma Xelîl konuya ilişkin Basnews’e şu açıklamalarda bulundu: “Şengal’in yapılandırılması için 300 milyar dinardan fazla ödenek ayrıldı ama bu miktar kentin yeniden yapılandırılmasına yetmeyecek. Bununla birlikte PKK zaten projelerin hayata geçirilmesi konusunda engeller çıkartıyor ve bu durum Şengal’de jenosidin devam etmesine sebep oluyor.”

Xelîl açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bağdat, Şengal dosyasında çok duyarsız. Bu duyarsızlıktan dolayı Şengalli mülteciler hem soğuk hem sıcakta kamplarda çadırların altında yaşamak zorunda kalıyorlar. Irak 8 yıldır Şengal’de düzen ve istikrar sağlayamıyor.”

Mehma Xelîl açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “PKK’nin Şengal’de kalması jenosidin devam etmesine sebebiyet veriyor. Çünkü PKK hem halkın geri dönmesine hem de hizmetin götürülmesine engel teşkil ediyor. Şengal’de ne istikrarın ne de düzenin oturtulmasına müsade etmiyorlar.”

Diğer Haberler