Kendi gazetecisi bile PKK medyasının yalanına isyan etti

Kendi gazetecisi bile PKK medyasının yalanına isyan etti Frederike Geerdink, Mezopotamya Haber Ajansı, Ajansa Mezopotmaya

Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) medyasının  Kürdistan Bölgesini ve Kürdistan Demokrat Partisi’ni (PDK) karalamaya dönük haberini 15.07.2022’de paylaştığı bir Tweet’le yalanladı.

PKK taraftarı olan ve kendisi de PKK medyasında çalışan Geerdink geçtiğimiz Perşembe günü eksik evrak nedeni ile Rojava’ya geçmesi kabul edilmemişti. Kürdistan Bölgesine karşı sürekli karalama haberler yapan Geerdink eksik evraklar nedeni ile geçmemişti. Uluslararası bir sınır kapısı olmayan ve Rojava kimliği taşımayan kişilerin kapıya önceden geçeceğine dair bildirim yapması gerekiyor.

PKK medyası  Medya Haber adlı ajans PDK’nin Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink’i tutukladığını ve bu esnada Türk marşları dinlemeye zorladığını paylaşmıştı.

Bu habere ilişkin Twiteer hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Hollandalı gazeteci bu haberin doğru olmadığını söyleyerek şunları dile getirdi: “Böyle bir durum yaşanmadı,   haberi hemen kaldırın. Bir daha da böyle asılsız haberler paylaşmayın.”

PKK medyası uzun zamandır Kürdistan Bölgesini karalamak için yalan haberler yapıyor. Ayrıca ortada resmi kurumlar yokmuş gibi sürekli olarak Hükümet kurumlarını PDK diye lanse ediyor.

Diğer Haberler