Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi açıkladı: Xıdırcice şehitlerinin intikamı alındı

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi açıkladı: Xıdırcice şehitlerinin intikamı alındı

 Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Mahmur’un Xıdırcice köyünde 3 kardeş ve 10 Peşmergeyi şehit edenlerden intikam alındığını açıkladı. Saldırının planlayıcı 2 IŞİD emiri ile birlikte 3 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

2 Aralık 2021 tarihinde IŞİD mensuplarının Mahmur’un Xıdırcice köyüne düzenlediği saldırıda Azad, Barzan ve Nazim isimli 3 kardeş ve 10 Peşmerge şehit düşmüştü.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin kontrol ettiği bölgelerde saklanan ‘Salih Mehmud Etiye Ciburi’ isimli tim üyeleri ve saldırının planlayıcı iki IŞİD emiri ile 3 örgüt üyesinin Irak güvenlik güçleri, Koalisyon ve Kürdistan Bölgesi Güvenlik Güçleri’nin ortak operasyonunda öldürüldükleri belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, ortak operasyonda saldırının planlayıcıları Haçim Muhammed Reşid ve Rebi el İshaki isimli 2 IŞİD emiri ile birlikte 3  örgüt üyesinin daha Mahmur’un Karaçoğ Dağı’nda öldürüldüklerini duyurdu.

Açıklamada, IŞİD’e lojistik destek sağlayan  Q. Y. H. A. isimli bir örgüt üyesinin de sağ olarak ele geçirildiği bildirildi.

Xıdırcice saldırısı

IŞİD saldırısı 2 Aralık 2021 tarihinde akşam saat 22.00 sularında başladı. Köylüler önce Peşmerge Güçleri gelinceye kadar saldırıya direndi. Bir eve saldıran IŞİD üyelerine karşı biri 12 yaşında Azad, Barzan ve Nazim isimli  3 erkek kardeş son mermilerine kadar direndikten sonra şehit düştü.

Saldırı anlarını anlatan şehitlerin kardeşlerinden Kazım İsmail, “Şehit Berzan’a kurşun vermeye gittim ama ne yazık ki başaramadım, yanına vardığımda şehit düşmüştü. Cenazesini taşıdım. IŞİD 100 metre ötedeydi” dedi.

Peşmerge komutanı General Ziryan Şeyh Wesani de “Köye hızlı ulaştık, geldiğimizde IŞİD hala köydeydi. Ama siviller şehit oldu. Çatışma çıktı ve Karaçoğ’a ulaşana kadar onları takip ettik. Dağlara kaçtılar” bilgisini verdi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu saldırıda 3 kardeşin yanı sıra olay yerine giden bir Peşmerge aracı da IŞİD pususuna düştü. Saldırıda 10 Peşmerge şehit düştü.

Kürdistan Eğitim Bakanlığı, 4’üncü sınıf öğrencisi Şehit Barzan İsmail’in ismini Mahmur’da bir ilkokula verdi.

Diğer Haberler