PKK medyası “Amedîye’de 80 Peşmerge tutuklandı” haberini geri çekti, özür dilemedi

PKK medyası “Amedîye’de 80 Peşmerge tutuklandı” haberini geri çekti, özür dilemedi

PKK medyası Kürdistan Bölgesini karalamak ve Kürtler arasında nefret yaymak için yaptığı haberlere devam ediyor. En son olarak pazartesi günü PKK’nin tüm ajans ve TV’lerinde Amediye ve ilçelerinde ev baskınları yapıldığı, 80 kişinin zorla evlerinden çıkarılarak göz altına alındığı yazıldı. Organize biçimde saldırgan haber yapan PKK medyası ayrıca haberde tutuklananların “Türkiye’nin operasyonlarına karşı çıkan kişiler” olduğu iddia edildi.

PKK medyasının haberinin doğru olmadığı yerel kaynaklar tarafından açıklandı. Şu ana değin alanda sadece bir kişinin tutuklandığı, konun da Türk operasyonları ile ilgisi olmadığı bildirildi.

PKK medyası haberi yaptıktan iki gün sonra haberi geri çekerek dört kişinin tutuklandığını belirtti. Fakat sadece bir kişinin ismini verdi. Fakat haberi düzelttiğine dair bir açıklama yayınlamadı. Basın ahlakı ve yazısız kuralları tekzip edilen bir yazı için açıklama yapmayı zorunlu kılar. PKK medyası bu kuralı Kürtler dışında herkese uygulayor. Fakat kendi dışındaki Kürtler ve siyasi çevrelere gelince her çeşit yalan ve iftira atmayı kendi görevi ve doğal bir durum olarak görüyor.

PKK medyası özellikle de Kürdistan Bölgesini hedeflemek için her çeşit yalan ve iftira haber yayınlıyor. “Çamur at tutmazsa izi kalır” mantığı ile sürekli yalan haberler yapıyor, insanların açılamalarını tahrif ediyor. hiç siyasetle alakası olmayan kişilere ise açıklamalar yaptırıyor.

PKK medyası her gün yalan haberler yaparak Kürdistan Bölgesini ve Peşmerge güçlerini karalamaya çalışıyorlar. Kürdistan parçaları arasında nefret yayan bu haber tarzı sosyal medyada büyük tepki topluyor. PKK medyası hala da bu konuda geri adım atmış değil.

Diğer Haberler