Peşmerge bir tepeyi daha PKK-TSK çatışmasından kurtardı, PKK medyası Peşmerge TSK’ya karakol yapıyor diye haber yaptı

Peşmerge bir tepeyi daha PKK-TSK çatışmasından kurtardı, PKK medyası Peşmerge TSK’ya karakol yapıyor diye haber yaptı

Peşmerge güçleri ve ırak sınır muhafızları ordusu TSK-PKK çatışmasının Kürdistan Bölgesinin içlerine girmesini engellemek için yeni bir tepeyi daha tuttu. PKK medyası ise yine olayı çarpıttı.
TSK ve PKK çatışmalarının merkez alanlarından olan Metina bölgesinde Peşmerge’ye bağlı güçler tarafından tutulan Girê Ortê, Orta Tepe’de kendisine mevzi yapan Peşmerge güçlerinin görüntülerini yayınlayarak “Peşmerge güçleri TSK’ya mevzi ve üs hazırlıyor” dedi.

PKK ve TSK arasındaki çatışmalar her geçen gün Kürdistan Bölgesinin içlerine kayıyor. PKK Zap Vadisi çevresindeki dağları, Kure Jarî’yi, Cudi tepesi, Şikefta Brindara (Sinya) vb stratejik alanları hiçbir direniş olmadan TSK’ya teslim etti. Peşmerge güçlerinin TSK ilerleyişini durdurmak için bazı alanlara girmesini ise sürekli olarak engelledi ve saldırı gerekçesi yaptı. Ayrıca hiçbir ispat olmamasına rağmen sürekli olarak medyasında TSK ve Peşmerge’nin alanda bir askeri ortaklığı varmış gibi de yansıtmaya çalıştı.

En son olarak Metina’nın Gire Orte tepesine yerleşen güçlerin TSK’ya üs ve mevzi yaptığını iddia etti. ANF’de geçen haberde “TSK daha önce buraya yerleşme çalıştı gerilla izin vermedi” gibi algı yaratmak istedi. Haberde Türk devletinin alana gizli birimler yerleştirmek istediği, gerillanın müdahalesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldığı iddia edildi. Oysa ki alanda son yıllarda hiçbir çatışma yaşanmadı. Üstelik alan halkın rahat gelip gele bildiği, koyunların otlatıldığı bir alan. Yani gizli birimlerin zaten yerleşemeyeceği bir alan.

PKK’nin Girê Ortê’deki Peşmergelere saldırması bekleniyor

PKK’nin Gire Orte alanındaki Peşmerge güçlerini hedef gösterme nedeninin PKK’nin buradaki Peşmerge güçlerine saldırmayı hedeflemesi ile ilgili olduğu düşünülüyor. Geçtiğimiz bir yıl içinde PKK güçleri birçok kez Peşmerge yoluna mayın döşemiş roket atarlı saldırılar düzenlenmişti. Şu ana değin 13 Peşmergeyi şehit eden PKK ayrıca Serêzerê asayiş müdürü Gazi Salih Alixan’ı da çocuklarının gözü önünde katletmişti.

PKK şu ana değin Peşmerge’ye dönük hiçbir saldırısını üslenmedi.

PKK anti-Kürdistan cephesinde yer alıyor

PKK’nin sürekli olarak Peşmerge ve TSK ortaklığı varmış gibi yansıttığı haberler bir yandan Kürtler arası nefreti körüklemeyi öte yandan Kürdistan Bölgesine Haşdi Şabi ve İran tarafından yapılan saldırıların meşrulaştırmasını hedefliyor. Irak merkezi hükümetindeki Şii guruplar, İran ve Haşdi Şabi ile Kürdistan Bölgesine karşı yürütülen anti-Kürt cephenin Kürt ayağını ise PKK oluşturuyor.

Diğer Haberler