Haşdi Şabi ve PKK denetimindeki Şengal’de muhalifler “faili meçhule” kurban gidiyor: iki ayda iki kişi öldürüldü

Haşdi Şabi ve PKK denetimindeki Şengal’de muhalifler “faili meçhule” kurban gidiyor: iki ayda iki kişi öldürüldü

Haşdi Şabi ve PKK denetimindeki Şengal’de halka dönük sindirme siyaseti devam ediyor. Her iki güç alanı Kürdistan Bölgesinden koparmak için halka baskı yapıyor. Haşdi Şabi ve PKK ortaklığını eleştiren kişiler, hedef oluyor, kaçırılıyor. Son zamanlarda ise bir çok kişi ölüm tehditi alıyor.

Ezdi aktivist Xeyrî Zîban, BasNews’e konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Şengal’de işlenen cinayetlerden dolayı Şengal halkı kendi topraklarına dönüş yapmaktan korkuyor. Şengal’de özgürlük talep eden göstericiler ve aktivistler katlediliyor. Özellikle Ezdi aktivistlerin hayatları tehdit altındadır.”

Ezdi aktivist açıklamasının devamında, “Yakın bir zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) kadrosu Ehmed Husên adındaki bir kişi Xanesor’da öldürüldü. İki gün önce, Cemîl Silêman adında başka bir aktivist daha öldürüldü. Bu olaylar Şengal’de özgürlük isteyen herkesin katledildilebileceğini gösteriyor” dedi.

Xeyrî Zîban açıklamasında şu noktalara dikkat çekti: “Yasa dışı silahlı gruplar, Şengal halkının evlerine geri dönmelerini engellemek için aktivistleri katlediyor. Şengal’ın normalleşmesini menfaatlerine uygun görmedikleri için mevcut durumun böyle devam etmesini istiyorlar.”

Öte yandan Ezdi milletvekili Mehma Xelîl BasNews’e konu hakkında şu açıklamada bulundu: “Şengal’de barış ve uzlaşma talep eden herkesin katlediliyor. Bu tehlikeli gidişata bir çözüm bulunması gerekiyor.”

Diğer Haberler