İŞİD’ten kurtarılan Ezidi kızı Hanya her yıl okul birincisi

İŞİD'ten kurtarılan Ezidi kızı Hanya her yıl okul birincisi

 IŞİD’in vahşetinden kurtulmayı başaran Ezdi kızı Hanya Hadî her yıl okulunu birincilik derecesiyle bitirerek bugün ilkokuldan da birincilik derecesiyle mezun oldu.

Ezdi kız çocuğu Hanya Hadî 2008 doğumlu, 6 yaşındayken IŞİD teröristleri tarafından kaçırıldı. Hanya birçok Ezdi kadınları ve çocukları gibi IŞİD’in esaretinden zorlu mücadele sonucu kurtarıldı ve Şarya Kampı’nda yaşamına devam ediyor. Hanya yaşadıklarına inat yaşama inatçı bir şekilde sarılarak her yıl eğitimini birincilik derecesiyle bitiriyor.

2014 yılında Şengal’de IŞİD teröristleri tarafından kaçırılan ve daha sonra kurtarılan Hanya Hadî kaydettiği başarılarını, BasNews’e şu şekilde anlattı: “IŞİD teröristleri tarafından çok fazla sefalete maruz kaldım ve işkence gördüm. 2014 yılında vicdansız IŞİD teröristleri tarafından ailemle birlikte kaçırıldım. O zamanlar 6 yaşındaydım ve henüz dünyayı algılamayan bir çocuktum. O yaşıma rağmen çok büyük bir trajediler yaşadım. 12 Aralık 2015’te IŞİD’den kurtarıldım. Halkıma döndüğümde hala küçük bir çocuktum ve Duhok kentine bağlı Şarya Kampı’nda sıcak bir şekilde karşılandım.

Başarılı Ezdi kızı Hanya Hadî açıklamasının devamında şunları söyledi: “Acımasız karanlık IŞİD’ teröristlerinden kurtarıldıktan sonra okula Şarya Kampı’nda devam etmeye başladım. İlkokul birinci sınıftan yedinci sınıfa kadar her yıl okul birincisi oldum. Bugünde okulumdan birincilikle mezun oldum. Öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarım bana çok yardımcı oldular. Gelecekte Tıp Fakültesi’nde okumayı ve halkıma yararlı bir doktor olmak istiyorum. “

Hanya Hadî kaçırıldığı günlere yönelik şunları belirtti: “Şengal’ın Til Ezîz Nahyesi’nde 2014 yılında arkadaşlarımla oynarken güzel bir ailem ve mutlu bir hayatım vardı. IŞİD’in vicdansız teröristleri aile fertlerimizi birbirinden ayırdı ve şu ana kadar babam, erkek ve kız kardeşlerimin akıbeti bilinmiyor. Yaşadıklarına dair hiçbir bilgimiz yok.”

Başarılı Ezdi kızı Hanya açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Yaşamıma devam ederken okumak için gecemi gündüzüme katarak çadırda ders çalışıyorum. Çadırlarda hayatını idame etmek çok zor olsada tüm zorluklara rağmen okulu bırakmamaya çalışıyorum. Umarım IŞİD teröristlerinin kaçırdığı tüm Ezdi kadınları ve çocukları kurtarılır. Onlarda eğitimlerine devam ederler. Böylelikle bizi yoketmeye çalışan düşmanlarımıza karşı bilim ve bilgi yoluyla intikamımızı almış oluruz.”

Diğer Haberler