Şaxewan Ebdula, Kerkük’ün Kürt karşıtı valisinin Kürtlerin aleyhine aldığı kararı bozdu

Şaxewan Ebdula, Kerkük'ün Kürt karşıtı valisinin Kürtlerin aleyhine aldığı kararı bozdu

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Şaxewan Ebdula yaptığı açıklamada, yazılı olarak kendilerine sunulan Kürt ailelerin mülklerinin tapusuz olduğuna dair belgenin retedildiğini duyurdu.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Irak Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Şaxewan Ebdula sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı paylaşımlarda şunları dile getirdi: “Kerkük valisinin vekaletten gönderdiği ve elimize ulaşan belgeye göre, bu bölgede yaşayan Kürt ailelerin evlerinin tapulu olmadığı iddiaları ve buna bağlı olarak erzak kartlarının iptal edilmesi talebi nedeniyle direk olarak takipçi olduk.”

Ebdula paylaşımının devamında şunları yazdı: “Bize gönderilen yazı iptal edildi ve asla işlem yapılmayacak.”

Basnews bir süre önce yayımladığı bir haberde, Kerkük’ün atanmış Valisi Rikan Ciburi’nin bir komisyon kurarak Kerkük’lü olup Kerkük dışındaki kentlerde yaşamak zorunda bırakılanların erzak kartlarının iptal edilmesini talep ettiğini duyurmuştu.

Atanmış Kerkük Valisi’nin bu yaklaşımının Kerkük’ü Araplaştırma siyasetinin en tehlikeli adımı olarak değerlendirilmekte ki, bu yaklaşım en fazla burada yaşayan Kürtlere karşı yapılmakta. Çünkü Kerkük’ün yerleşik Kürtlerinin bir bölümü yanlış siyasetlerden dolayı zorunlu olarak yurtlarını terk ederek Kürdistan Bölgesi’nin farklı kentlerine yerleştiler. İşte bu durum fırsata çevrilerek, Kerkük’ün atanmış valisi tarafından zorunlu olarak yurtlarını terk etmiş insanların buradaki hakları ellerinden alınarak Araplaştırma siyasetine uygun hareket edilmeye çalışılmakta.

Diğer Haberler