Prosedürleri yerine getirmeyen İran uçağının Erbil’e inişine izin verilmedi

Prosedürleri yerine getirmeyen İran uçağının Erbil'e inişine izin verilmedi

Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürlüğü, Urmiye’den kalkan İran uçağının Erbil’e iniş yapmasına izin verilmediğini açıkladı.

 Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürü Hoşyar Ahmed  yaptığı açıklamada, “Bugün Urmiye’den kalkan Erbil hava sahasına giren, İran uçağının inişine izin verilmedi. Çünkü uçak resmi prosedürleri yerine getirilmemiş ve uçuş bilgileri bize ulaştırılmamıştı. Ve hiçbir resmi temsilcileri Erbil’de bulunmuyor. Bu nedenle inişine izin verilmedi” ifadelerini kullandı.

Hoşyar Ahmed, Erbil-Urmiye arasındaki ilk uçak seferlerinin başlaması konusunda karar alındığını, ancak İran’ın seferleri başlattığına dair kendilerine resmi olarak bir bilgi vermediğini söyledi.

Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürü resmi olarak uçağın havalandığına ve Erbil Uluslararası Havaalanı’na ulaşacağına dair kendilerine resmi bilgi verilmediği için uçağın iniş yapmasına izin verilmediğini, iniş için resmi izine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

30 Haziran’da Urmiye Havaalanı Müdürü Muahammed Naili Karameleki, Urmiye ile Erbil arasında uçak seferlerinin başlatılacağını duyurmuştu.  Karameleki, haftada bir Pazartesi günleri düzenlenecek seferlerin Urmiye’den İran saati ile sabah saat 10:00’da kalkacağını Erbil’den dönüşlerin ise ERB saati ile 13:30’da olacağını açıklamıştı.

Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürü uçak seferlerini başlatıldığına dair kendilerine herhangi bir resmi bilginin ulaşmadığını kaydetti.

Erbil Uluslararası Havaalanı Müdürü Hoşyar Ahmed, Urmiye ile Erbil arasında “uçak seferlerinin” olmadığını, seferlerin başlaması için Urmiye Havaalanı ile aralarında bir anlaşmanın olması gerektiğini ancak iki havaalanı yönetimi arasında böyle bir anlaşmanın imzalanmadığını söyledi.

Diğer Haberler