MİT’ten dikkat çeken Berfin Nurhak-Hanım Demir açıklaması: istihbarat veren ajanlarımızı çektik

MİT’ten dikkat çeken Berfin Nurhak-Hanım Demir açıklaması: istihbarat veren ajanlarımızı çektik

Türkiye kaynakları PKK’nin kadın hareketi içinde yer alan Berfin Nurhak’ın hayatını kaybettiğini iddia etti.
Bugün medyada yer alan haberlere göre MİT tarafından Gare dağına yapılan operasyonla Berfin Nurhak kod adlı Hanım Demir hedeflendi. Kaynaklar Berfin Nurhak’ın hayatını kaybettiğini iddia etti.

MİT’TEN dikkat çeken açıklama

PKK’nin son yıllarda önemli mevkilerinde bulunan Hanım Demir’e dönük olarak MİT tarafından dikkat çekici bir açıklama yayınlandı. Açıklamada olayın nasıl geliştiği, istihbarat kaynakları vb.m hususlarda yer aldı. Buna göre “MİT’in Gara bölgesindeki saha ajanları, PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden Hanım Demir’i takibe aldı. Sahadan aktarılan istihbaratın analizinin ardından operasyon için uygun zaman beklendi. Ardından da örgüt kadrolarıyla yapacağı bir toplantının yeri tespit edilen Hanım Demir’e yönelik operasyon başlatıldı. Demir ve beraberindeki PKK’lılar, operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonda görev alan MİT’in saha ajanları, gizlilik içinde bölgeden çıkarıldı.”

İstihbarat PKK içinden

Olayın MİT tarafından açıklanma biçimine bakılınca Berfin Nurhak’ın hedef alındığı saldırının PKK’nin kendi içinden gittiği anlaşılıyor.

MİT’in PKK içinden çokça bilgi ala bildiği bilinen bir husus buna rağmen PKK sürekli olarak verdiği kayıplarda halkı ve başka güçlerin ajanlık yaptığını iddia ederek kendi durumunu gizliyor.

Hanım Demir kimdir?

1979 Maraş Elbistan doğumlu olan Hanım Demir, 1998 yılında Yunanistan kamplarında eğitim görüyor. 1999 yılında ise gerillaya gidiyor. Daha sonrasında da özellikle eğitim vb sahalarda çalışma yürütüyor. Hanım Demir 2011 yılından bu yana PKK’nin askeri çalışmaları içinde aktif yer alıyor. Bir dönem Şengal, Rojava vb. alanlarda kaldıktan sonra son yıllarda Apollo Akademiler Komutanlığı adı altındaki PKK’nin gerilla eğitim çalışmalarında aktif rol oynuyor.  Son olarak HPG Komuta Konseyi ve YJA-STAR Konsey üyeliği yapıyor.

Diğer Haberler