PYD asayişi tarafından katledilen Emin İsa’nın katilleri hala görev başında

PYD asayişi tarafından katledilen Emin İsa’nın katilleri hala görev başında PKK, Mazlum Abdi

Rojava’nın Haseki kentinde 22 Mayıs 2021 tarihinde Rojava Özerk Yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 2 çocuk babası Emin İsa’nın (35) cenazesi 28 Haziran 2021 tarihinde ailesine teslim edilmişti. Olayın üzerinden bir yıl geçti katiller hala görev başında.

1986 yılında Dirbêsiyê’nin Bîrikê köyünde dünyaya gelen Emin, evli ve 2 çocuk babası Emin İsa PYD asayişi tarafından tutuklandıktan sonra yanmış ve işkence görmüş bir cenaze olarak ailesine teslim edilmişti. Ailesinin çektiği videolarda cenazeye yapılan işkence net olarak görülüyordu.

Ayrıca cenaze üzerinde doktor tarafından tespit edilen işkence izleri vardı: Buna göre emin İsa’nın dişleri ve çene kemiği kırılmıştı, ayrıca cinsel organ ve kasıklarda elektrik izleri, kol ve sırt tarafında derin yanıklar ve dizlerde darp sonucu kırılma, kafa tasında kırık kemikler tespit edilmişti.

Emin İsa’nın ailesi konuyu medyaya taşımış olay Kürtler içinde infial yaratmıştı. ABD ve İngiltere gibi devletlerin konuya müdahil olup “katillerin bulunması için” çağrı yapmasından sonra PYD yönetimi olayın araştırılacağı sözü verdi. Olayın ciddiyeti nedeni ile HSD komutanı Mazlum Abdi aileyi ziyaret etmiş ve olayı araştıracakları sözünü vermişti.

Emin İsa’nın ailesi uzman doktorlar ve basın huzurunda mezarın açılıp cenazenin incelenmesine razı olduklarını belirtmiş, İsa’nın öldürülmesi davasının üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini belirtmişlerdi.

Olayın üzerinden bir yıl geçti. Buna rağmen katiller hala bulunmadı. Mazlum Abdi ve öncülük ettiği siyasi kurumlar olayı zamana bırakıp unutturmak istedi. PYD hapishanelerinde ki işkence ise sürüyor. Emin İsa’yı işkence katleden asayiş üyeleri ise hala aynı görev başındalar.

Diğer Haberler