PKK ajansı Rojnews’ten yine yalan haber: Rojava’ya giden yardımlar çalınıyor

PKK ajansı Rojnews’ten yine yalan haber: Rojava’ya giden yardımlar çalınıyor

PKK’nin Süleymaniye’de yayın yapan Rojnews adlı sitesi Kürdistan Bölgesini ve Peşmerge’yi karalamak için yaptığı haberlere devam ediyor.

Her gün en az iki Kürdistan ve Peşmerge karşıtı haber paylaşan Rojnews bu kez yine Rojava’yı kışkırtmak için bir haber yaptı. Amerika’nın Rojava’ya gönderdiği malzemeler, KDP tarafından çalınıyor” başlıklı haberde Rojnews kaynaksız bilgiler ve ahlaksız yorumlar yaptı.

Bozacının şahidi şıracı

Rojnews’in haberine göre ABD’nin Harir üssünden Rojava’ya gönderdiği malzemeler KDP’ye bağlı güçler tarafından çalınıyor. Bu nedenle de ABD sert bir dille uyardı. Çalan kişi ise Mesut Barzani’nin oğlu Weysi Barzani olarak anlatılmış.
Haberin kaynağı ise bir Facebook kullanıcısı. Süleymaniyeli ve YNK’de de etkisizleşmiş ve Lahor Cengi’ye yakın Dilşad Mecid isimli birinin sosyal medya da yayınladığı bir yazı kullanılmış. Dilşad Mecid’in yazısında da hiçbir kaynak yok. Yani yazı tamamen sadece karalama amaçlı masa başında yapılan bir haber.

Darka Mazi araştırdı

Darka Mazi’nin yaptığı araştırmalara göre olayın gerçekle alakası olmadığı gibi gerçekleşmesi de mümkün değil. Çünkü ABD güçleri bulundukları her ülkede kendi askeri üslerinde sadece kendi asker ve personelini bulunduruyor. Ayrıca tüm yardım vb nakliye işlerini de kendisi yapıyor. Sadece hareket edeceği zaman yerel güçle ortak koordinasyon kuruyor. Fakat nakliye aracı ve personeli de yine ABD’ye ait oluyor. Bu ABD’nin üslerinin bulunduğu her yerde aynı işleyişe sahip.

Kürdistan Bölgesinde de aynı işleyiş var. ABD sadece Kürdistan Bölgesi’nin ilgili kurumuna kendi yardım ve nakliye tırlarının geçeceği hakkında bilgi veriyor. Bunun dışında hiçbir güç sürece dahil olmuyor. Yani Rojnews’in ahlaksız iddiasının maddi zemini de yok.

Kürdistan Bölgesi yetkilisi: PKK yaptığımız tüm yardımları bize nefret olarak geri veriyor

Konu ile ilgili olarak Kürdistan Bölgesi Peşmerge güçlerinin ilgili kurumuna başvurduk bize “Bu bir haber değildir, bu bir iddia da değildir. Bu bir yalan ve fesatlık yaratma çabasıdır. Medyanın ahlakı yoksa çok tehlikeli olur. Kürdistan Bölgesi 2002 yılından bu yana Rojava Kürdistan’ına binlerce yardım yapıldı. Bunların hiçbir reklam amaçlı kullanılmadı. Kürdistan Bölgesi Rojava’ya yardımı popüler ve rant elde etme yolu olarak görmedi. Oradaki halka yardımı kendi halkına yardım olarak gördü. Bazı yardımlar ise gizli kalması gerektiği için gizli kaldı” dendi.
Ayrıca kaynağımız “Aslında Rojnews ve onu yönlendiren Cemil Bayık vb. isimler herkesten daha iyi biliyor ki Kürdistan Bölgesinin Rojava desteği olmasa şimdi Rojava çoktan tarihe karışmış bir deneme olacaktı. Mesela Rojnews bir kez Şahin Abdi’ye sorsun 2013 yılında Nusra Cephesi Serekaniye’ye saldırırken mermiler ve roketleri size kim gönderdi? Elbette ki Kürdistan Bölgesi. Kobani zamanı yapılan yardımlar en son Efrin ve Serekaniye döneminde yapılan yardımların haddi hesabı yoktur. Fakat PKK nankör olduğu için yapılan tüm yardımları bize nefret olarak kusuyor” dedi.

Diğer Haberler