Ezdi Miri Vekili: Efrîn’deki Ezdiler yok olmayla karşı karşıya

Ezdi Miri Vekili: Efrîn’deki Ezdiler yok olmayla karşı karşıya

Ezdi Miri Vekili Cewher Elî Beg yaptığı açıklamada, Rojava Kürdistanı Efrîn kentinde yaşayan Ezdilerin yok olmayla karşı karşıya kaldıklarını ve kutsal yerlerinin tahrip edildiğini belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Cewher Elî Beg şunları söyledi: “Silahlı grupların varlığı nedeniyle Efrîn’deki Ezdilerin durumları her yönüyle kötüleşmiş durumda ve bu silahlı gruplar Ezdi kızlarını kaçırıyorlar. Şu ana kadar 4’ten fazla Ezdi kaçırılmış durumda ve akibetleri bilinmiyor. Ezdiler Efrîn’de yok olmayla karşı karşıyalar. Bu durum çok endişe verici ve mutlaka bir tedbir alınması gerekiyor.”

Elî Beg açıklamasının devamında şu konulara değindi: “Efrîn’de kalan Ezdilerin durumları çok daha kötüye doğru gidiyor. Zaten bu bölgede Ezdilere ait kutsal yerler hem tahrip ediliyor hem de yok ediliyor.”

Ezdi Miri Vekili açıklamalarının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Daha önceleri Efrîn’de yaşayan Ezdilerin büyük çoğunluğu göç ettiler. Göç edenler şu an Şehba Kampı’nda yaşıyorlar ve durumları çok ta iyi değil. Yardıma ihtiyaçları var. Bu nedenle Ezdilere destek ve yardımcı olma konusunda herkesten talepte bulunuyoruz.”

Diğer Haberler