PKK-TSK çatışması nedeni ile kapatılan Serzêr Gümrük kapısı yeniden açıldı

PKK-TSK çatışması nedeni ile kapatılan Serzêr Gümrük kapısı yeniden açıldı

Bir süreliğine kapatılan Kürdistan Bölgesi’nin Duhok kenti ile Hakkari sınırındaki Serzêr Gümrük Kapısı (Üzümlü) geçişlere yeniden açıldı. Yetkililerden yapılan açıklamada, sınır kapısında herhangi bir güvenlik tehdidinin bulunmadığı bildirildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesi ile Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Serzêr Gümrük Kapısı güvenlik nedeniyle dün bir süreliğine kapatılmıştı.

Serzêr Gümrük Kapısı Müdürü İrfan Süleyman, bugün yaptığı açıklamada kapıdan turist ve ticari araçların geçişine açıldığını, herhangi bir güvenlik tehdidinin kalmadığını söyledi.

 Rûdaw’a konuşan Duhok’un Amedi ilçesine bağlı sınır kasabası Kani Masi’den bir kaynak, dün öğlen saat 11:00 sularında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında çatışmaların yaşandığını, bundan dolayı Türkiye’nin sınırı kapattığını söyledi.

Kani Masi Nahiyesi ile Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki Üzümlü (Deştan)  köyüne açılan Serzêr – Üzümlü Gümrük Kapısı 2015 tarihinde açıldı. Kapı her iki taraftaki bölge halkının ticari, sağlık ve turuzim amaçlı geçişlerine kolaylık sağlıyor.

Diğer Haberler