PYD’ye bağlı güçlerin 12 Haziran’da kaçırdığı Hamid ide’den hala haber yok

PYD’ye bağlı güçlerin 12 Haziran’da kaçırdığı Hamid ide’den hala haber yok

PYD Asayişinin sosyal medya hesabından Rojava yönetimini eleştirdiği için kaçırdığı Hamid ide’den hala bir haber yok.
Hamid ide Rojava’nın Amude kentinden ve Avrupa’da yaşıyor. Hamid geçtiğimiz mayıs ayı içinde doğduğu topraklara geri döndü ve Amude’ye geldi. Fakat PYD asayişi tarafından daha önceki sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek birkaç kez tehdit edildi.

12 Haziran gecesi ise gece 00:30 sularında Hamid’in arabasına ateş açıldı. Hamid olaydan kaçarak kuruldu. Daha sonra ise tek dışarıda tek yakalayarak arabaya bindirmek istediler. Fakat Hamit arabaya binmedi, direndi. Çevreden yetişenler de olunca PYD’ye bağlı güçler olay yerinden kaçtılar ve yanlarında Hamid’in arabasına el koyuyorlar. Fakat birkaç saat sonra Hamid’in evine baskın yapılarak kaçırıldı.
Ailesi Rojava’da daha önce Ciwanen Şoreşger vb yapılar eli ile yapılan cinayetleri bildiği için olayı hemen medyaya taşıdı. Ayrıca aile bir bildiri yayınlayarak “oğullumuzun hayatından Mazlum Abdi sorumludur” dedi. Ayrıca Amude halkından pek çok ileri gelen de Hamid’in bırakılması için çağrı yaptı ve özerk yönetim üyeleri ile görüştü fakat sonuç alamadı.

Hamid ide, Amudeli tanınmış bir ailenin çocuğu. Babası PYKS üyesi Mervan ide. Yani Hamid’in hedeflenme nedeni siyasi bir neden. Ailesi oğlunu kurtarmak için pek çok girişimde bulundu. En son olarak dün Almanya’nın Düseldorff kentinde ABD konsolosluğu önünde yapılan yapılan bir eylemde ailesi ve taraftarları Hamid’in bırakılması için çağrıda bulundu.  Babası Mervan ide gösteride yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Onu götürenlerin özerk yönetime bağlı Devrimci Gençlik üyeleri olduğunu biliyoruz. 12 Haziran’da gece saat 00:30 sularında Hamid’i götürmeye çalıştılar. Onlarla gitmeyi reddedince aracını götürmüşler. Ben kendisine Kamışlo’ya güvenlikli bir bölgeye gitmesini, oradan da Kürdistan Bölgesi’ne geçerek dönmesini söyledim. O günden beri kendisinden haber alamıyoruz. Maalesef Kürt güçlerinin ve aşiret liderlerin sözlerine değer vermiyorlar. Onlar Hamid bırakılsın diye çok çaba gösterdi, kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bu girişimler bugüne kadar sonuçsuz kaldı.”

Aynı yürüyüşte Kürt siyasetçi Sıdık Şırnaxi, Rojava yönetiminin tutukladığı Kürt siyasi tutuklularına ilişkin şunları belirtti:

“Halktan insanları ve çocukları tutuklayarak hiçbir yere varamazlar. Hamid İde tutuklanmış. Efrin Türklerin elinde. Devrimci Gençlik, Ahmed isimli bir kişiyi daha tutukluyor. Bu tutarsızlıktır. Bu tür olaylar Kürtlerin birbirinden daha fazla uzaklaşmasına neden oluyor, Kürt partilerinin özellikle PYD ile diğer partilerin uzlaşmasına engel oluyor.”

Diğer Haberler