Haydar Şeşo Sinûnê saldırısını değerlendirdi: YBŞ Yönetim toplantısı vardı, hayatını kaybedenlerin sayısı gizleniyor

Haydar Şeşo Sinûnê saldırısını değerlendirdi: YBŞ Yönetim toplantısı vardı, hayatını kaybedenlerin sayısı gizleniyor

Ezdixan Savunma Güçleri Komutanı Haydar Şeşo, dün Şengal’in Sinûnê nahiyesindeki “Halk Meclisi” binasında YBŞ yöneticilerinin toplantısı olduğunu SİHA’ların bu toplantıyı hedef aldığını, ölü ve yaralı sayısının daha yüksek olduğunu açıkladı.
Şeşo, bombardımana tepki gösteren Sinûnê halkının PKK’ye bağlı YBŞ güçlerine Pazartesi’ne kadar bölgeden çıkması için süre verdiğini söyledi.

Ezdixan Savunma Güçleri Komutanı Haydar Şeşo, Kürdistan Bölgesinde yayın yapan medyaya “Bugün(dün) PKK’ye bağlı güçler YBŞ (Şengal Direniş Birlikleri) ve Ezdixan Asayiş noktalarının olduğu Sinûnê nahiyesi merkezi iki kez bombalandı. Maalesef bombalanan bölgenin çevresinde iş yerleri ve pazar yeri bulunuyordu. Bombardımanda 11 yaşındaki bir çocuk dükkanında yaşamını yitirdi” dedi.

Bombalanan binada PKK’ye bağlı YBŞ güçlerinin toplantısı olduğunu dile getiren Haydar Şeşo, “Türkiye bu toplantıyı hedef almış. Toplantıdaki bazı kişiler Şengal halkından olmadığından ve kimlikleri açığa çıkmasın diye, ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermek istemiyorlar. Toplantıya katılanların bazılarının bölge ve YBŞ güçlerinden olmadığını biliyoruz. Ancak nereden geldikleri ve düzeylerinin ne olduğu konusunda bir bilgim yok. Rojava’dan mı Kandil’den mi geldiler? bilmiyorum. Ancak bölge halkı olmadığı kesin. Bu tür büyük toplantıların gerçekleşmesi için üst düzey bir kişinin gelmiş olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’ye ait SİHA’lar tarafından düzenlenen bombardımanda “onlarca ölü ve yaralı” olduğunu söyleyen Şeşo, “Ancak PKK sadece bir çocuğun öldürüldüğünü söylüyor. Görgü tanıkları en az 4 kişinin cenazesini bizzat gördüklerini belirtiyorlar. Biri ağır 4 yaralının da Musul’daki hastanelere gönderildiğinden bahsediliyor. Yaralılardan biri orada hayatını kaybetmiş ” şeklinde konuştu.

Şeşo, Sinûnê ve Şengal halkının bir aydan daha uzun bir süredir “Türk savaş uçaklarının saldırılarına neden oldukları” ve “sivillerin ölümlerine sebebiyet” verdikleri için PKK’ye bağlı güçlerin bölgeden çıkmasını talep ettiğini sözlerine ekledi.

Haydar Şeşo, bombardımandan sonra Sinûnê halkının PKK’ye bağlı Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) ve bazı kurumları basarak önümüzdeki Pazartesi gününe kadar bölgeyi terk etmeleri için süre verdiğini, aksi takdirde gösterilerini sürdürecekleri yönünde uyarı yaptıklarını kaydetti.

EzdixanSavunma Güçleri Komutanı, PKK’nin söz konusu toplantısı hakkında Türkiye’ye nasıl bilgi sağlanmış olabileceğine ilişkin ise şunları söyledi: “Şengal halkının bu tür toplantı ve yeri hakkında herhangi bir bilgiye sahip olması mümkün değil.  Rojava’da da birçok toplantı ve noktaları vuruluyor.  PKK içerisinden bu bilgiler Türkiye’ye gidiyor” dedi.

Neler olmuştu?

Dün Şengal’e bağlı Sinûnê nahiyesindeki, Şengal Demokratik Özerk Meclisi’nin olduğu bina SİHA’lar tarafından iki kez bombalandı. Bombardıman esnasında bir dükkanda bulunan 11 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi, 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Hayatını kaybeden 11 yaşındaki çocuğun babası Nasır Xızre, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda oğlunun kendilerine ait kırtasiye dükkanında çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Diğer Haberler