PKK bir yıl önce Mahmur’da hayatını kaybeden yöneticisi  Selman Bozkır Dr. Hüseyin’e dönük açıklama yayınladı

PKK bir yıl önce Mahmur’da hayatını kaybeden yöneticisi  Selman Bozkır Dr. Hüseyin’e dönük açıklama yayınladı

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi adına yapılan açıklamada Selman Bozkır’ın Medya Savunma Alanlarına dönük bir hava saldırısında hayatını kaybettiği iddia edildi. Fakat Selman Bozkır 5 Haziran tarihinde Mahmur Mülteci Kampına dönük yapılan bir SİHA saldırısında hayatını kaybetmişti.
Selman Bozkır’ın hayatını kaybetmesinden sonra PKK tarafından bir açıklama yapılmamıştı. Mahmur Halk meclisi saldırıda iki sivilin yaralandığını açıklamış Selman Bozkır’ın hayatını kaybetmesi gizlenmişti. PKK neden olayı üzerinden bir yıl geçtikten sonra yayınladığı konusunda bir açıklama yapmadı.

 Ayrıca Selman Bozkır’la beraber adı hala PKK tarafından açıklanmayan bir PKK’li daha hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden kişinin Mahmur kamp koordinesinde yer alan Avrupa katılımlı bir olduğu iddia edilmişti.

Selman Bozkır Mahmur kampında yaşayın üç PKK milisi tarafından ihbar edilmişti. O dönem sitemiz bu konuda bir yazı yayınlayarak olayı açıklamıştı: https://darkamazi.com/archives/1016214

Mahmur kampında son dört yıl içinde pek çok kez SİHA saldırısı yapıldı. Bu saldırılarda PKK yöneticileri veya gerillaları hayatını kaybetti. En son olarak 21 Mayıs günü Ahmet Rubar kod adlı Mehmet Erdoğan’da bir SİHA saldırısında hayatı kaybetti. PKK bu konuda da açıklama yayınlamadı.

Mahmur kampındaki tüm SİHA vuruşları PKK’nin kendi içinden istihbaratlarla oluyor. Buna rağmen PKK sürekli olarak Kürdistan Bölgesi Hükümetini ve Peşmerge güçlerini hedef gösteriyor.

Diğer Haberler