YNK ve PDK ortak hareket ederek, tüm siyasi taraflarla görüşecek

YNK ve PKK ortak hareket ederek, tüm siyasi taraflarla görüşecek

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, daha geniş ve kapsamlı, bütün siyasi tarafları içine alabilecek bir toplantıyı planlayacakları belirtiliyor.

Konuya ilişkin PDK İnfo’ya açıklamalarda bulunan PDK Politbüro Sözcüsü Arif Ruşdî şunları söyledi: “Bütün toplantıların elbetteki faydaları vardır. Görüşmeler yapmamak birbirimizden uzaklaşmamıza sebep olur. Bu nedenle varolan problemler kalıyor ve daha da büyüyorlar. Ama toplantılar yapıldığında karşılıklı neticelere ulaşabiliriz. Bir kaç gün önce PDK ile YNK Politbürosu arasında gerçekleşen toplantının sonuçları gayet olumluydu.”

Yeni toplantılarında gelişeceğine dikkat çeken Ruşdî şunları dile getirdi: “Bütün toplantılarda problemler ele alınarak çözüm yolları tartışılıyor. Örneğin, Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleşmesi beklenen seçim süreci ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Bağdat arasındaki problemlerde hükümete destek verme konuları.”

Arif Ruşdî açıklamalarını şöyle sürdürdü: “PDK ile YNK arasında gerçekleşecek yeni toplantının ardından Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteren bütün siyasi partilerle toplantılar düzenlenme planı da ele alınacak. Bu toplantılar da Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nın gözetiminde sürecek.”

PDK ile YNK arasında başlayan görüşme trafiğinin olumlu olduğuna dikkat çeken PDK Politbüro Danışmanı açıklamasının sonunda şunlara vurgu yaptı: “PDK ile YNK arasında yapılan ve yapılacak görüşmelerin çok güzel neticeler yaratacağından eminim. Her iki tarafta artık olumlu sonuçlara ulaşmak gerektiğinde hemfikirler. Şayet tersi olur ve bir konsensüs sağlanamazsa hem partiler hem de halkımız ciddi zararlar görecektir.”

Diğer Haberler