Peşmerge Bakanlığı PKK’nin artan saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı: İzin vermeyeceğiz

Peşmerge Bakanlığı PKK'nin artan saldırılarına ilişkin açıklama yayınladı: İzin vermeyeceğiz

Peşmerge Bakanlığı, PKK’nin artan saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada “Halkın güvenliği ve huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” uyarısında bulundu.

Peşmerge Bakanlığı İletişim Ofisi, PKK’nin son dönemde artan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi:

“Kürdistan halkının ve topraklarının güvenliği ile huzurunu korumak Peşmerge Güçleri’nin önceliğidir. Sınır çatışmalarının artık Peşmerge Güçleri’ne yönelmemesini ve PKK’nin Peşmerge Güçleri’nin bölgede sağladığı barış ile istikrardan yararlanmaya çalışmayacağını umuyoruz. İlkinde Kani Masi nahiyesindeki 4’üncü Piyade Tugayı’na ait bir cepheye Kanas tipi silahlarla saldırı düzenlendi ve saldırı sonucu Muhammed Fazıl Muhammed adlı bir Peşmerge yaralandı. İkincisinde Duhok’un Amedi ilçesinin Bamarne nahiyesine bağlı Ardena köyüne 2 roket fırlatıldı. Saldırı sonucu Yusuf Kovan Hacı ile Evend Hoşyar şehit düştü, iki vatandaş da yaralandı.”

Açıklamada, saldırıların Peşmerge Güçleri’nin mevzilerinde olduğu sırada gerçekleştiği belirtilirken, şu hususlara dikkat çekildi:

“Peşmerge Bakanlığı olarak şunu vurgulamak istiyoruz: Peşmerge Güçleri ve Kürdistan halkı bu tür eylemlerden endişe duymaktadır. Tüm taraflar Kürdistan halkının ve topraklarının güvenliği ile istikrarını korumanın Peşmerge Güçleri’nin önceliği olduğunu anlamalıdır.”

Açıklamada, “Bu bölgelerde yaşayan insanların ve Peşmerge’nin huzuru ile can güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

Diğer Haberler