Zaxo: Cemil Bayık’ın açılmasından sonra PKK Süryanice yayın yapan medyayı hedefledi

Zaxo: Cemil Bayık'ın açılmasından sonra PKK Süryanice yayın yapan medyayı hedefledi

PKK’ye bağlı silahlı güçler Zaxo’da Süryanice yayın yanan radyoya roketlerle saldırı düzenlendi. Dün Avrupa’da yayın yapan Sterk TV’ye konuşan Cemil Bayık Kürdistan Bölgesindeki medya kuruluşlarını hedef göstermişti. Cemil Bayık açıklamasında Kürdistandaki medyanın PKK’ye dönük eleştirilerini kabul etmeyeceğini belirtmişti.

Bu gün ise PKK’ye bağlı güçler  Süryanice yayınlar yapan Haysel Radyosu’nu hedef aldı. Medyaya konuşan Süryani radyosunun  müdürü Kovan Hüseyin, roketli saldırının PKK mensupları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Kovan Hüseyin,”Saldırının PKK mensupları tarafından gerçekleştirildiğini doğruladık” dedi. Hüseyin, söz konusu roket saldırısı nedeniyle radyo yayınının tamamen durdurulduğunu ifade etti.

Bu akşam, Zaho’da bir radyonun yayın kulesine iki roket atıldığını bildirmişti. PKK’nin medyayı hedef alan saldırısı sonrası maddi hasar meydana geldi herhangi bir can kaybı olmadı.

PKK’nin Badinan sınırındaki Hristiyanlara verdiği zarar bununla sınırlı değil, şu ana kadar Zaho bölgesindeki 11 Hristiyan köyü boşaltılmış durumda.

İstatistiklere göre, bölgenin farklı yerlerinde 1.250 Hristiyan aile ve 21 kilise bulunuyor.

Sürekli olarak özgür medyadan söz eden PKK kendisi dışındaki medya kuruluşları üzerinde her zaman büyük birtehdit oluşturdu. Rojava’da ki pek çok gazeteci kaçırıldı, tehdit edildi. Medya kuruluşları yasaklandı ve Ciwanan Şoreşger isimli çete gurubu tarafından binalara saldırı düzenlendi.

Diğer Haberler