Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Kürdistan Bölgesi’ne herhangi bir saldırının bedeli ağır olur

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Kürdistan Bölgesi’ne herhangi bir saldırının bedeli ağır olur

 “Irak Direniş İşbirliği Kurulu” isimli grubun tehditlerine yanıt veren Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, “Kürdistan Bölgesi’ne yönelik herhangi bir saldırının bedeli ağır olur” ifadelerini kullandı.

“Irak Direniş İşbirliği Kurulu”  isimli bir grup, Kürdistan Bölgesi’ni bazı grupları “Irak’taki güvenlik ve istikrarı bozmak” amacıyla silahlandırmakla suçlamış, Kürdistan Bölgesi’ne saldırı tehditlerinde bulunmuştu.

“Irak Direniş İşbirliği Kurulu” isimli grubun suçlama ve tehditlerine karşı Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden sert yanıt geldi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi yaptığı açıklamada söz konusu grubun “yasa dışı” bir grup olduğu ve öne sürdükleri iddiaların ise asılsız ve yalandan ibaret olduğu kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi açıklamasında, “Irak Direniş İşbirliği Kurulu adıyla ortaya çıkan yasa dışı grup, Kürdistan Bölgesi’ne bir dizi asılsız ve yalan iftiralarda bulunarak, tehditlerde bulundu. Bu tehditler yeni değil. Zaten pratikte Irak’ın çeşitli bölgelerinden yabancı silahlı gruplar ile işbirliği içerisinde ellerinden geleni yaptılar. Ve sonuçta Irak’ı yıkım ve kaosa sürüklediler” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu grubun tehditlerine karşı sesiz kalmayacakları belirtilen açıklamada, “Buradan, Irak anayasası ile meşru bir statüye sahip Kürdistan Bölgesi’ne yönelik her saldırının bedelinin ağır olacağını kendilerine iletiyoruz. Tarihten ders almadıkları anlaşılıyor, yoksa onlardan daha büyük ve daha donanımlı güçlerin bile bu halkın iradesini kıramadığını bilirlerdi” denildi.

Güvenlik Konseyi açıklamasında , Irak Direniş İşbirliği Kurulu’nun “yasa dışı” bir grup olduğu, “Irak’ın istikrar ve güvenliğine karşı bir tehdit” oluşturduğu ve “terör ve radikal düşüncülerin yayılmasına zemin sunduğu”na dikkat çekildi.

Açıklamanın sonunda Irak ve Peşmerge Güçleri’nin terör tehdidine karşı ortak mücadele ederken, bu tür grupların ise “fitne” “kaos” ve “yıkım” ile meşgul olduğu vurgulanarak, Irak Federal Hükümeti’nin Irak’ın egemenlik hakkını koruma konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu tür haddini aşan düşmanca adımlara izin verilmemesi istendi.

Son zamanlarda Kürdistan Bölgesi üzerindeki tehditler artıyor. Geçtiğimiz gün KCK Dış ilişkiler komitesi de Hewler’i tehdit etmişti. Ayrıca Şii lider Qays Xezali’de Hewler’in MOSSAD üssü olduğunu belirterek tehditlerde bulunmuştu. Son olarak bu yasa dışı örgütün yaptığı tehditlede PKK’nin de içinde olduğu şii cephenin  saldırılar için koordineli hareket ettiğini de gösteriyor.

Diğer Haberler