IŞİD Xaneqin’in Islah köyüne saldırdı: 4’ü aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti

IŞİD Xaneqin'in Islah köyüne saldırdı: 4'ü aynı aileden 7 kişi hayatını kaybetti

ŞİD üyeleri Gulale’de bir eve düzenlediği saldırıda aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Dün geceden beri Gulale’de düzenlenen IŞİD saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi, 8 kişi ise yaralandı.

Toz fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesinden yararlanan IŞİD üyeleri dün gece Kerkük ve Gulale’de saldırıdı düzenledi. IŞİD’in Kerkük’te bir köye saldırması ardından bir saldırı haberi de Gulale’den geldi.

Aynı gece IŞİD üyeleri Xaneqi’nin Gulale nahiyesinin Islah köyüne gece saat 22:00 sularında bir saldırı gerçekleştirdi.

Rûdaw’a konuşan Kuleco Asayiş Müdürü Şemal Abdulrahman, IŞİD üyelerinin Islah köyünde Adnan Osman isimli bir vatandaşın evine saldırarak, baba, oğul ve iki kızını katlettiğini söyledi.

Abdulrahman, IŞİD üyelerinin köye düzenledikleri baskında ayrıca 2 kişiyi daha öldürdüklerini toplam 6 vatandaşın saldırılarda hayatını kaybettiğini kaydetti.

Abdulrahman, IŞİD üyelerinin başka bir eve daha saldırı düzenlediğini ancak ikinci  saldırı hakkında herhangi bir bilgi elde edemediklerini söyledi.

IŞİD üyelerinin Islah köyüne yakın konuşlanan Irak ordusunun 154’üncü tugayına da bir saldırı düzenlediği, bir askerin hayatını kaybettiği 2 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Dün gece IŞİD üyeleri Kerkük’ün Taze Nahiyesi’ne bağlı Sam Asi köyüne saldırmış, saldırıda 6 çiftçi ve olay yerine müdahaleye giden 3 Irak federal polisi hayatını kaybetmişti.

Diğer Haberler