Goran Hareketi Yönetimi: “PKK, Kürdistan Bölgesi için ağır bir yük ve sorun haline geldi”

Goran Hareketi Yönetimi: “PKK, Kürdistan Bölgesi için ağır bir yük ve sorun haline geldi"

Goran Hareketi Genel Kurul Üyesi Kerîm Mexzî Qasim yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Kürdistan Bölgesi için yük haline geldiğini PKK’nin sınır bölgelerindeki varlığından dolayı Türkiye’nin Kürdistan’ın sınır bölgelerini bombaladığını belirtti.

Gorran Genel Kurulu Üyesi Kerîm Mexzî Qasim, BasNews’e konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “PKK, Kürdistan Bölgesi için ağır bir yük ve sorun haline geldi. PKK, çalışmalarını ve faaliyetlerini Türkiye’ye taşımalıdır. Çünkü Kürdistan Bölgesi’nin kendi hükümeti ve parlamentosu mevcuttur. PKK bu yaklaşımları ile Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü yok etmeye çalışmamalıdır.”

Kerîm Mexzî Qasim açıklamasının devamında şunları söyledi: “PKK 30 yıldan fazla bir süredir savaşıyor. Ancak şu ana kadar Kuzey Kürdistan’da bir köyü dahi özgürleştiremedi. PKK bu bölgelere yerleştiğinden beridir Türkiye’ye Kürdistan Bölgesi’nin köylerini ve sınır bölgelerini bombalaması için bir bahane yarattı. PKK sınır hattına yerleşmeseydi bu bölgeler Türkiye tarafından bombalanmazdı.”

Gorran Yöneticisi açıklamasının sonunda şu noktaya dikkat çekti: “Kürdistan Bölgesi, Kürdistan’ın dört parçasındaki tüm partilerin Kürtlerin sığındığı önemli bir yerdir. Bu nedenle şu hususa dikkat edilebilinmedir; bu partiler Kürdistan Bölgesi’nin durumunu dikkate almalıdırlar. Siyasi ve askeri sorunlarını buraya taşımamalıdırlar. Eğer Kürdistan Bölgesi statüsünün kaybolması halinde tüm Kürtler bundan zarar görecektir.”

Diğer Haberler