SİHA saldırısında Haşdi Şabi’nin iki mensubu öldürüldü

SİHA saldırısında Haşdi Şabi’nin iki mensubu öldürüldü

Geçtiğimiz gece saatlerinde Ninove Eyaleti sınır içinde bulunan Haşdi Şabi güçlerine kimliği belirsiz SİHA ’lar ile saldırı düzenlendi. Saldırın sonuçları açıklandı ve iki Haşdi Şabi mensubunun öldürüldüğü açıklandı

16 Nisan gecesi gerçekleşen saldırı da Haşdi Şabinin 22’inci taburuna bağlı güçler hedeflenmişti. Olayda Hüseyin Abdulla Sefrani ve Hesen Hadi Zyadi adlı iki Haşdi Şabi mensubu öldürüldü.

Saldırıyı şu ana değin üslenen olmadı.  Saldırının kimler tarafından yapıldığı konusunda değişik görüşler var. Birçok çevre   IŞİD’i işaret ederken bazı çevreler ise Türkiye’nin yapmış olma ihtimali üzerinde duruyor. Haşdi Şabi kaynakları şu an değin kimi sorumlu tuttuğunu açıklamadı. Irak Genelinde Nisan ayının ilk sekiz günü boyunca 20 saldırı yaşandı. Bunların büyük çoğunluğu ise IŞİD saldırılarıydı.

Peşmerge Bakanlığına bağlı yetkililer son üç ay içinde yaşana IŞİD saldırılarının yüzde22’li bölümünün Selahaddin Eyaleti, yüzde 17’sinin Ninova, Yüzde 16’sının ise Pirde’den Kerkük’ün Güneyinde Mahmur’u da içine alan bir bölgede yapıldığını açıkladı.

Diğer Haberler