SOHR: PKK yılbaşından bu yana Rojava Kürdistanı’nda 20 çocuk kaçırdı

SOHR: PKK yılbaşından bu yana Rojava Kürdistanı’nda 20 çocuk kaçırdı

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) yayımladığı raporda, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) yılbaşından bu yana Rojava Kürdistanı’nda 20 çocuğu kaçırdığını paylaştı.

SOHR raporda, PKK ve Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) denetiminde olan alanlarda 2022 yılının başından bu yana direk Kandil’e bağlı olarak çalışan Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençlik) askeri güçlerinin 20 çocuğu kaçırdığını belirtti.

Raporun devamında, PKK’nin bu kaçırdığı çocukları zorla silah altına aldığı ve daha sonra çatışma sahalarına sürdüğü ifade ediliyor.

Kaçırılan çocukların kimlik bilgilerini belge olarak sunan gözlemevi paylaştığı ayrıntılarda bu çocuklardan bir kısmının akibetlerinin bilinmediğini dile getiriyor.

Çocukları kaçırılan aileler bu konuda Demokratik Suriye Güçleri’ni (HSD) sorumlu göstererek Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuruyor ve çocuklarının geri ailelere teslim edilmesini talep ediyorlar.

Her ne kadar HSD 2019 yılında BM’nin çocuk savaşçıları reddeden yasalarına imza atmış olsa da halen çocukları zorla silah altına alma hususunda suç teşkil eden yaklaşımlarına devam ediyor.

Diğer Haberler