PKK medyası Roj News YNK Parlamenteri Osman Sêderi’nin konuşmalarını çarpıttı

PKK medyası Roj News YNK Parlamenteri Osman Sêderi’nin konuşmalarını çarpıttı

PKK’nin Süleymaniye’de yayın yapan medya organı Roj News dün Türkçe sosyal medya hesabından YNK parlamenteri Osman Sêderi’nin konuşmalarını tahrif ederek yayınladı.

RojNews-Türkçe’nin sosyal medya hesabından YNK Parlamenteri Osman Sêderi’nin “Kamuoyunu bu işgalci plana durmaya ve KDP’yi durdurmaya çağırıyoruz” dediğini iddia etti. Sosyal medya hesabından olayı bu manşetle duyuran Roj News’nin yayınladığı videoda ise Osman Sêderi’nin böyle bir cümle kullanmadığı tam tersine “Tüm Kürt liderler ve Kürtler iç savaştan nefret ediyor” dediği görülüyor.

Osman Sêderi konuşmasında hiçbir partinin ismini anmadığı gibi Kürtlerin bir olması çağrısında bulunuyor. Ayrıca Sêderi konuşmasında özellikle şu anda “Kürtler arasında bir çatışma yoktur” diye de belirtiyor.

İlginç olan ise Osman Sêderi’nin tam da RojNews’in yaptığı medyanın Kürtleri birbirine kışkırtma ve yalan haber yapmasını eleştirmesidir. Sêderî konuşmasında “Kürler arasında silahlı bir çatışma ve düşmanlık yoktur. Medyada yapılan bir savaş var. Bu da durmalı” diyor.

RojNews haberin Soranca ve Kurmanci yayınında ise Güney halkının da takip edeceğini bildiği için haberde tahrifat yapmamış. Ayrıca sosyal medyada nasıl olsa insanlar sadece haber manşetini okuyor diye dezenformasyon içeren bir manşet atılmış.

PKK’nin Kürtlere karşı bir özel savaş aygıtı olarak kullandığı medyası ve sosyal medya ağı Kürtler arasında düşmanlık yaymak, Kürtleri birbirine karşı kışkırtmak amacı ile koordineli haberler yapıyor. Bu haberlerin birçoğu ise gerçeği yansıtmıyor. PKK medyası kendisi için abartılı ve övgü dolu haberler yaparken diğer Kürt yapıları ise aşağılamak ve karalamak amaçlı yalan haber yapıyor.

Özellikle Roj News Güney Kürdistan’a dönük pek çok dezenformasyonla Kuzey Kürdistan’ı ve diğer parçalara dönük özel savaş uyguluyor. Hiçbir sıfatı olmayan kendi bir gurup taraftarını siyasi gözlemci, yazar, sanatçı, şair vb diye servis eden Roj News ayrıca konuşmaların da birçoğunu tahrif ediyor.

Diğer Haberler