PKK medyası, iki yıl sonra aynı tehlikeli senaryoyu ısıtıp servis ediyor

PKK medyası iki yıl sonra aynı tehlikeli senaryoyu ısıtıp servis ediyor

Cemil Bayık’ın Frankfurt ve Kandil Newroz’larına hazırladığı videolarda Kürdistan Bölgesine karşı savaşın startını vermişti. Hem ardından KCK’nin bazı komite ve medya organları zincirleme bicimde masa başında yazılmış komplo teorilerini servis ediyor. Bunlardan sonuncusu da ANF’nin masa başında dün yayınladığı bir haberde.

ANF’nin haberine göre, “KDP, PKK’ye karşı savaşın gerekçelerini hazırlamak için üç üst düzey Peşmerge komutanı öldürülecek”. Ayrıca kaynağı belirtilmeyen haberde PKK saldırı gerekçesi hazırlamak için bir plan yapıldığı iddia edilmişti. Buna göre KDP’nin kendisi;

 “1- KDP’ye bağlı bazı Peşmerge’lerini öldürecek

2- Güney Kürdistan’dan Türkiye’ye giden boru hattının patlatacak

3- Kani Mazi’de sivillerin bulunduğu alanda bir otomobil patlatılacak

PKK medyasının iddiasına göre tüm bunları yapmanın amacı ise “işgal saldırısını halk ve kamuoyu nezdinde meşrulaştırmak, kendilerini haklı göstermek.”

PKK saldırmak için gerekçe arıyor

PKK medyasının son günlerde üst üste yaptığı haberler PKK çok yakın bir zamanda hatta önümüzdeki birkaç gün içinde provokatif eylemlere girişeceğini gösteriyor. Bu saldırılarını meşrulaştırmak için de zemin hazırlama amaçlı zincirleme bir karalama kampanyası başlatılmış durumda.

Eğer ANF’nin haberindeki gerekçeler Peşmerge güçlerinin PKK’ye saldırmasının gerekçesi ise bu üç maddenin üçü de zaten PKK tarafından yerine getirilmiştir.

Eğer Peşmerge PKK’ye karşı operasyon başlatmak isterse gerekçe yaratmak için kendi Peşmergelerini şehit etmesine gerek yok. Çünkü zaten PKK’nin kendisi geçtiğimiz y 14 aylık zaman zarfından 15 Peşmerge’yi şehit etmiştir.

Otomobil patlatmaya da gerek yok çünkü PKK sadece geçtiğimiz 8 aylık zaman dilimi içinde PKK sivillerin kullandığı 15 ayrı ana yola mayın döşemiş ve hepsi Peşmergeler tarafından imha edilmiştir.

Ayrıca Peşmerge’nin operasyon yapmak için Kürdistan’dan Türkiye’ye giden ve oradan deniz yolu ile satılan petrol boru hattını patlatmaya ihtiyacı da yok. Çünkü zaten PKK bu boru hatlarını patlatıyor. Örneğin 2 Kasım 2020 yılında PKK’nin Mardin kırsalında patlattığı boru hattından dolayı Kürdistan bölgesi 120 milyon dolar zarara uğradı. 19 19 Ocak 2022 tarihinde de Maraş’ın Pazarcık ilçesinde, Kürdistan Bölgesi ve Kerkük petrolünü Ceyhan’a taşıyan petrol boru hattını yine PKK Türk solu ile ortak patlatmıştı. Yani şu ana değin Türk devletinin hiçbir boru hattını patlatmayan PKK nerdeyse her yıl bir kez Kürdistan halkının geçim kaynağı olan boru hattını patlatıyor.

Kürdistan Bölgesinin soğukkanlı yaklaşımı

Kürdistan Bölgesi güçleri bir savaş istemedikleri için PKK’nin tüm kışkırtmalarına, tüm provokatif eylem ve terör saldırılarına karşı soğuk kanlı yaklaşmış ve olayı bir çatışmaya dökmemiştir. Bu durum 2019 yılından bu yana böyledir. 2019 Mart ayında PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal bir televizyon programında “KDP ile yaptığımız anlaşmayı bozuyoruz” dedikten sonra Kürdistan Bölgesi topraklarında Kürdistan Bölgesine karşı savaşmış. Sürekli bir tahrik içinde olmuştur.

PKK kalleş bir savaş tarzı izledi

PKK o tarihten bu yana yapılan hiçbir eylemi de üslenecek ve açıkça savaşı başlatmamıştır. Petrol boru hattını Türk solu ile kurduğu HBDB adlı örgüt üslenmiştir. Bunun dışındaki tüm olayları PKK ret etmiştir. Örneğin Sere Zere asayiş müdürü Gazi Salih Alixan’ı alçakça bir suikast ile çocuklarının gözü önünde katletmiş daha sonra olayla ilgimiz yok denmiştir. Fakat daha sonra PKK’den ayrılan eski gerilla komutanı Özgür Jiyan’da olayı yapan kişilerin isimlerini vermiştir. PKK Amediye, Gire Elho bölgesinde de 5 Peşmergeyi SHMEL tipi roketle vurmuş daha sonra ise “Türk savaş uçakları vurdu” demiştir.

ANF’nin haberinden çıkarılan sonuç PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında Kürt halkına ve Kürdistan güçlerine dönük kirli saldırı politikasını derinleştirerek devam ettireceğidir.

ANF ilk kez böyle haberler yapmıyor

ANF daha öncede bu tür iftira haberler yapmıştı. Örneğin ANF 2020 Haziran ayında da “MİT-KDP yapımı provokasyon hazırlığı” başlığı ile benzer bir haber yapmıştı. ANF iki yıl önce yaptığı o haberde de benzer bir dil kullanmıştı.

ANF’nin o zamanki haberinde de “ANF’ye bilgi veren kaynak, Fazıl Mirani’nin MİT ve Parastin arasında Duhok Rixos’ta yapılan toplantıda kararlaştırılan planın hazırlıklarını yürüttüğünü belirtti.Hazırlıklar kapsamında HPG gerillalarının giydiği elbiselerden 200 gerilla elbisesi hazırlandı. Plana göre, gerilla elbisesi giyen Türk istihbaratçıları ve KDP’nin özel güçleri, Duhok’ta asayiş ve polis noktalarına saldırı düzenleyecek.” denmişti. Hatta KDP’nin Türkmenler ve bazı muhalifleri vurarak PKK’ye yıkacağını iddia etmişti. O dönem ANF’nin haberi büyük tepki toplayınca Murat Karayılan “bizde böyle bilgi yok” demek zorunda kalmıştı.

ANF iki yıl sonra aynı kirli senaryoyu servis etti. Fakat PKK medyası son yıllarda yaptığı yalan haberler nedeni ile

Diğer Haberler