Fuad Husên: İran ve ABD arasındaki anlaşmazlıkların bedelini Irak ödüyor

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, Washington ile Tahran arasındaki anlaşmazlıklardan Irak’ın etkilendiğini ve bunun bedelini halkın ödediğini belirtti. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, ABD ile İran arasındaki sorunlardan Irak topraklarının etkilendiğini ve bedeli, Irak halkının ödediğini söyledi. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’nda Al Monitor’a konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, Washington ile Tahran arasındaki anlaşmazlıklardan Irak’ın etkilendiğini ve bunun bedelini halkın ödediğini belirtti. Erbil’e yönelik füze saldırısına değinen Husên, 13 Mart’ta İran’ın Erbil’e yönelik füze saldırısının Viyana müzakereleri ve bölgedeki diğer sorunlarla ilişkisinin olduğunu ifade etti. Saldırıyla ilgili Irak hükümetin İran’a resmi olarak rahatsızlığını ilettiğini kaydeden Husên, saldırıyla ilgili özel incelemenin devam ettiğini ve incelemenin bitmesinin ardından açıklamalarının olacağını dile getirdi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına değinen Husên, “Irak, savaşa ve yaptırımlar karşı; çünkü ikisinden de zarar gördük. Ekonomik savaşın sonuçları tüm ülkeleri etkileyecek” dedi.

 Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, Washington ile Tahran arasındaki anlaşmazlıklardan Irak’ın etkilendiğini ve bunun bedelini halkın ödediğini belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, ABD ile İran arasındaki sorunlardan Irak topraklarının etkilendiğini ve bedeli, Irak halkının ödediğini söyledi.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’nda Al Monitor’a konuşan Irak Dışişleri Bakanı Fuad Husên, Washington ile Tahran arasındaki anlaşmazlıklardan Irak’ın etkilendiğini ve bunun bedelini halkın ödediğini belirtti.

Erbil’e yönelik füze saldırısına değinen Husên, 13 Mart’ta İran’ın Erbil’e yönelik füze saldırısının Viyana müzakereleri ve bölgedeki diğer sorunlarla ilişkisinin olduğunu ifade etti.

Saldırıyla ilgili Irak hükümetin İran’a resmi olarak rahatsızlığını ilettiğini kaydeden Husên, saldırıyla ilgili özel incelemenin devam ettiğini ve incelemenin bitmesinin ardından açıklamalarının olacağını dile getirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına değinen Husên, “Irak, savaşa ve yaptırımlar karşı; çünkü ikisinden de zarar gördük. Ekonomik savaşın sonuçları tüm ülkeleri etkileyecek” dedi.

Diğer Haberler