İran’ın Erbil Başkonsolosu Kürdistan Bölgesi Dış İlişkileri Ofisine çağrıldı

İran'ın Erbil Başkonsolosu Kürdistan Bölgesi Dış İlişkileri Ofisine çağrıldı

Kürdistan Bölgesi Hükumeti, Erbil’e yönelik füze saldırısı nedeniyle İran’ın Erbil Başkonsolosu Nasrullah Reşnudi’yi Dış İlişkiler Daire Başkanlığına çağırarak, hükumetin resmi tutumu iletildi.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İran İslam Cumhuriyeti yetkililerine, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin tepkisini resmi bir şekilde iletmek için İran’ın Erbil Başkonsolosu IKBY Dış İlişkiler Daire Başkanlığına çağrıldı” ifadeleri kullanıldı.

Balistik füze saldırısı nedeniyle çok ciddi hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Kürdistan Bölgesi halkında endişe yaratan saldırıya ilişkin Hükümet ile Kürdistan halkının tepkileri kendilerine iletildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nin her zaman bölgede barış ve istikrarı desteklediğine vurgu yapılarak, Küridstan topraklarının asılsız gerekçelerle çekişme sahası haline getirilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Saldırının şiddetle kınanmasının yanı sıra İran İslam Cumhuriyeti tarafından herhangi bir gerekçe olmaksızın bu tür saldırıların tekrarlanmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin topraklarının egemenliğine saygı duyulmalıdır. Çünkü bu tür saldırılar, dostluk, ülkeler arasındaki ilişkiler ve komşuluk prensipleriyle örtüşmemektedir.”

Irak, İran Büyükelçisi’ne nota vermişti

Irak Dışişleri Bakanlığı saldırının ardından İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi’ye Erbil saldırısından dolayı nota vermişti.

İran Büyükelçisi Mescidi, Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve Erbil’e yönelik füze saldırıları nedeniyle kendisine nota yazısı teslim edilmişti.

Diğer Haberler