Kürdistan Bölges Hükümeti: İsrail hedeflerinin vurulduğu iddiası çirkin suçlarını kamufle etmek içindir

Kürdistan Bölges Hükümeti: İsrail hedeflerinin vurulduğu iddiası çirkin suçlarını kamufle etmek içindir

 Kürdistan Bölgesi Hükumeti, Erbil’deki füze saldırısında “İsrail’e ait hedeflerin vurulduğu” yönündeki iddiaların “sadece bu çirkin suçun kamufle edilmesi” amacını taşıdığını açıkladı.

İran Devrim Muhafızlarının, başken Erbil kentine düzenlenen füze saldırılarını üstlenmesinin ardından Kürdistan Bölgesi hükümeti yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “13 Mart 2022’de Erbil’deki ABD Konsolosluğu yakınlarındaki bir İsrail üssünü vurma bahanesiyle Erbil’e yapılan korkakça saldırı, sivil bölgeleri hedef aldı” ifadeleri kullanıldı.

“Saldırının faillerinin propagandasının gerçekten uzak olduğu” yinelenen açıklamada, “İran bu saldırıları defalarca tekrarlamıştır ve uluslararası toplumun bu korkakça saldırılar karşısında sessiz kalması, devam etmelerinin önünü açacaktır” ifadelerine yer verildi.

Uluslararası kurumlara çağrıda bulunulan açıklama şöyle devam etti:

“Birleşmiş Milletler, ABD, Avrupa Birliği, Arap Birliği, federal hükümet, Irak parlamentosu ve İran hükümetini bu temelsiz saldırıları acilen araştırmaya, hedeflenen yerleri ziyaret etmeye, gerçekleri halka göstermeye ve bu saldırılar konusunda gerçek ve güçlü bir duruş sergilemeye çağırıyoruz.”

Bugün (13 Mart) saat 01:00 sıralarında başkent Erbil’e 12 füze atıldı. Füzeler ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınları ile Mele Omer Köyü ve çevresine isabet etti.

Saldırıyı üstlenen İran Devrim Muhafızları, İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a ait karargahların vurulduğunu iddia etti.

Diğer Haberler