CNK: Erbil’e yapılan korkakça saldırıyı kınıyoruz

CNK: Erbil’e yapılan korkakça saldırıyı kınıyoruz

 Kürdistan Ulusal Gençliği (CNK), Erbil’i hedef alan füze saldırısını sert bir şekilde kınadı.

CNK’den yapılan açıklamada, balistik füzelerle Erbil’i hedef alan korkak terör saldırısını kınadıkları açıklama şu şekilde:

“Aziz Kürdistan halkına ve değerli basın emekçilerine!

12 Mart gecesinde Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e balistik füzeler ile saldırı düzenlendi.

Kürdistan Bölgesi emniyet güçlerinin verdiği ilk bilgilere göre, balistik füzeler gerçekleştirilen saldırıda sivil yerleşim yerleri, Erbil Uluslararası Havalimanı ile Kürdistan24 TV’nin Genel Merkezi’nde maddi hasar oluştu.

Bu korkakça saldırıyı kınıyor ve Kürdistanlı tüm taraflara, bu saldırının Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğine yönelik ilk ve son saldırı olmayacağını vurguluyoruz.

Saldırıların yoğunlaştığı böyle bir süreçte Kürdistani tüm güçler, Kürdistan’ı ve Kürdistan halkını korumak amacıyla savunma hattını güçlendirmeli ve her saldırıya misliyle karşılık vermelidir.

Öte yandan Kürdistan Bölgesi’nin müttefikleri, Amerika ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine, Kürdistan Bölgesi’ne hava savunma sistemleri yerleştirme, Erbil ile stratejik siyasi ve askeri işbirliğini güçlendirme çağrısı yapıyoruz.

İşgalciler, bilmelidirler nasıl dün Sihêla ve Pirdê’de Peşmerge saldırıları bertaraf ederek boyun eğmemişse bundan sonraki her saldırıyı da bertaraf etmeye işgalcilerin Kürdistan’ın bir karış toprağına ayak basma işgaline dahi izin vermeyecektir.”

Diğer Haberler