İran Devrim Muhafızları, Erbil’deki füzeli saldırıları üstlendi

İran Devrim Muhafızları, Erbil’deki füzeli saldırıları üstlendi

 İran Devrim Muhafızları, Erbil’deki saldırıları üstlendi.

İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a ait karargahların vurulduğu iddia edildi.

‘Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Dairesi’ adına yapılan açıklamanın metninde şu ifadeler yer aldı:

“Sahte Siyonist rejimin son zamanlarda işlediği cinayetlerin ve bu rezil rejimin suçlarının ve kötülüklerinin cevapsız kalmayacağının daha önce duyurulmasının ardından dün gece, ‘Siyonistlerin Komplo ve Kötülük Stratejik Merkezi’, Devrim Muhafızları Ordusu’nun güçlü ve tam isabetli füzeleri ile hedef alındı.

Cani Siyonist rejimi her türlü kötülüğün tekrarının sert, kararlı ve yıkıcı tepkilerle karşı karşıya kalacağı konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Ayrıca büyük İran milletine, İslam vatanının güvenlik ve barışının İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin kırmızı çizgisi olduğunu ve kimsenin onu tehdit etmesine veya saldırmasına izin vermeyeceklerini emin olmalarını istiyoruz.”

Erbil Valisi, İran’ın iddialarına yanıt vermişti

Erbil Valisi Omid Xoşnav, kente düzenlenen füze saldırılarının hedefinin ‘İsrail üsleri’ olduğu yönündeki iddiaları redderek bu iddiaların ‘temelsiz ve gerçekdışı’ olduğunu kaydetmişti.

Xoşnav, Erbil’de İsrail üslerinin hedef alındığı yönündeki iddiaların İran’ın propagandası olduğunu söylemişti.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu (CT) 12 balistik füze ile gerçekleştirilen saldırının Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırları dışından yapıldığını duyurdu.

Erbil Valisi Omid Xoşnav, Erbil’e yönelik düzenlenen füze saldırılarında 2 kişinin yaralandığını açıkladı.

Başkent Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı.

Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti..

Diğer Haberler