ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na balistik füzelerle saldırı düzenlendi

“Edinilen bilgilere göre füzeler Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırları dışından, doğu yönünden fırlatıldı” denildi. Başkent Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı. Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti.

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu ve çevresindeki yerleşim yerlerine yönelik çok sayıda füze saldırısı gerçekleştirildi.

12 füzenin ABD Erbil Başkonsolosluğu’nun çevresi ile Mele Omer Köyü çevresine isabet ettiği açıklandı.

Saat 01.00’da gerçekleşen saldırıda maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Ayrıca füzelerin Kürdistan24’ün binasına yakın düşmesi sonucu televizyonda büyük hasar medyana geldi.

Saldırının ardından Uluslararası Koalisyona ait savaş uçaklarının bölge üzerinden denetim uçuşu yaptığı öğrenildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Bakanlar Kurulu Dış Medya İlişkileri Başkanı Lawk Ghafuri, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu gece Erbil’e yönelik saldırılar füzelerle gerçekleştirildi. Füzelerin hiçbiri Erbil’de inşaatı devam eden yeni ABD Konsolosluğu’na isabet etmedi. Ancak yerleşkenin etrafında maddi hasar meydana geldi. Güvenlik güçleri olayı araştırıyor ve gelişmeler kısa süre içinde açıklanacak.”

Ani Terör: Füzeler doğu yönünden geldi

Konuya ilişkin Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Kurumu’nun (CT) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından başkent Erbil’e balistik füzlerle saldırı düzenlendi” denildi.

Açıklamada: “Edinilen bilgilere göre füzeler Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırları dışından, doğu yönünden fırlatıldı” denildi.

Başkent Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı. Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti.

Diğer Haberler