Dedeoğlulları ailesi avukatları hakkında soruşturma başlatıldı

Dedeoğlulları ailesi avukatları hakkında soruşturma başlatıldı

 Konya’da Cumuriyet Başsavcılığı tarafından, 7 üyesi katledilen Dedeoğulları ailesinin avukatları hakkında soruşturma başlatıldı.

Konya’nın Meram ilçesinde 12 Mayıs 2021’de ırkçı saldırıya uğrayan ve 30 Temmuz 2021’deki silahlı saldırıda 7 üyesi katledilen Dedeoğulları ailesi davası sanıklarından Ali Keleş, ailenin avukatları hakkında “halkı kin ve nefrete sürükleyerek algı oluşturmak” iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu.

Başvuruyu değerlendiren Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatlar Abdurrahman Karabulut, Hişyar Özalp, Ebru Akkal, Maviş Aydın ve Ali Bozan hakkında soruşturma başlattı.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tuncer Çetin imzası ile avukatlara tebliğ edilen 7 Mart 2022 tarihli yazıda, 10 gün içerisinde yazılı beyanda bulunmak veya belge ibraz etmek için savcılığa başvurmaları istendi.

“Davacı her iki davadan da sanık”

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan avukat Hişyar Özalp, müşteki Ali Keleş’in hem 12 Mayıs’ta Dedeoğlulları’na yönelik gerçekleştirilen toplu saldırı ve hem de ailenin katledilmesi davasından sanık olduğunu hatırlattı.

Keleş’in katliamı gerçekleştiren Mehmet Altun’un bacanağı olduğunu belirten Özalp, her iki davadan da hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, “kasten yaralama” suçundan 6 yıla kadar, “basit yaralama” suçundan 1 yıla kadar, “silahla tehdit” suçundan 2 yıla kadar, “gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 3 yıla kadar hapis istendiğini söyledi.

Bakanlığın kararı gerekiyor

Avukatlar hakkında soruşturmaların Adalet Bakanlığı’nın izni olmadan yapılamayacağına dikkat çeken Hişyar Özalp, “Konya’daki saldırının bir ırkçı saldırı olduğu çok açıktır. Belli ki, bu gerçek ortaya çıktığı ve medyanın, kamuoyunun tepkisine yol açtığı için böyle bir soruşturma başlatıldı. Anlaşılan o ki bu defa da avukatları kriminalize edip susturmak istiyorlar” diye konuştu.

Diğer Haberler