ABD’li Müsteşar Goldrich Rojavayı ziyaret edecek: Sezar Yasaları kalkıyor mu?

ABD'li Müsteşar Goldrich Rojavayı ziyaret edecek: Sezar Yasaları kalkıyor mu?

ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Yakın Doğu İlişkilerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ethan Goldrich konuyu görüşmek üzere Rojava’yı ziyaret edecek ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Konseyi Başkanı İlham Ahmed ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşecek.

Bu hafta içinde ABD Başkanı Joe Biden’ın Rojava Özerk Yönetimi kontrolündeki bölgeleri Sezar Yasası yaptırımlarından muaf tutmaya karar vermesi bekleniyor.

Sezar Yasalarının kaldırılmasından sonra Rojava satılması yasak olan malllara ulaşabilecek., ekomik anlamda rahatlama yaşanacak.  Fakat bu Rojava’daki ekonomik durumu çok büyük ölçüde etkilemeyecek. Çünkü Sezar Yasaları ile Suriye lirası büyük değer kaybediyor ve buda direk olarak Rojava halkının alım gücünü büyük oranda etkiliyor.

Sezar Yasaları

ABD Senatosu, 18 Aralık 2019’da Suriye rejimi ve destekçisi Rusya ile İran rejiminin faaliyetlerine destek veren kişi ve kuruluşlara ilave yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da 21 Aralık’ta ABD’nin 2020 savunma bütçesi içine eklenen “Sezar Yasaları”nı (Suriye Sivil Koruma Yasası) imzalamasıyla yasa yürürlüğe girmişti.

Diğer Haberler