Neçirvan Barzani’den 8 Mart mesajı: “Kadına dönük hak ihlalleri ve şiddet hiç bir şekilde kabul edilemez”

Neçirvan Barzani'den 8 Mart mesajı: "Kadına dönük hak ihlalleri ve şiddet hiç bir şekilde kabul edilemez"

 Başkan Neçirvan Barzani, her zaman olduğu gibi Kürdistan’lı kadınlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, kadın hak ve özgürlüklerini savunacaklarını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, tüm kadınların gününü kutlayarak başarılar diledi.

“Bu bağlamda, Kürdistanlı kadın ve kızlara tam desteğimizi bir kez daha teyit ediyoruz” diyen Barzani, “Her zaman olduğu gibi, elimizden gelenin en iyisini yaparak hak ve özgürlüklerini savunacağımızın garantisini veriyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nde kadına yönelik şiddet, cinayet ve ihlallere ilişkin istatistiklerin toplumu olumsuz yönde etkilediğine ve bundan endişe duyduklarına ifade eden Barzani, “Bu durumun hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını ve tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani, hangi gerekçe ile olursa olsun, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önlenmesinin, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Başbakanlık, Parlamento Başkanlığı ile hükumet, sivil toplum, din alimleri ve medyanın görevi olduğuna dikkat çekti.

Neçirvan Barzani, aile ve bireylerin eğitimi ile kadına yönelik şiddet olgusunun bitirilmesi için tüm tarafların birlikte hareket etmesi ve kadınların hayatın her alanında eşit bir şekilde katılması gerektiğini belirtti.

Diğer Haberler