Başbakan Barzani Sanayi Formun’da konuştu: Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişlik Irak’taki bazı çevreler tarafından cezalandırılmak isteniyor

Başbakan Barzani Sanayi Formun'da konuştu: Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişliğin, Irak’taki bazı çevreler tarafından cezalandırılmak isteniyor

Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla İş ve Pazar Fırsatları İçin Sanayi Forumu gerçekleştiriliyor.

Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla İş ve Pazar Fırsatları İçin Sanayi Forumu Erbil’de saat 14:30’da başladı.

Forum, Sanayi Bakanlığı ve Yatırımcılar Konseyi’nin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.

Başbakan Mesrur Barzani, başkent Erbil’de düzenlenen İş ve Pazar Fırsatları İçin Sanayi Forumu’nda konuştu. Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişliğin, Irak’taki bazı çevreler tarafından cezalandırılmak istendiğini söyledi.

Sanayi sektörünün gelişimi için yetkilileri tüm engelleri kaldırmakla görevlendirdiğini kaydeden Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nin ekonomisinin geliştirmek için gelişmiş ülkelerin tecrübesinden istifade edeceklerini ifade etti.

Hükümet olarak ekonomik çeşitliliğe ve sanayi alanındaki gelişime önem verdiklerini kaydeden Başbakan, ekonomik alanlardaki gelişim için siyasi istikrarın olması gerektiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmişlikten ötürü bazı tarafların Kürdistan Bölgesi’ni cezalandırmak istediğini söyleyen Başbakan, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sorunların Irak’ın gelişimine hiçbir faydası olmadığını belirtti.

Bağdat’la sorunların diyalog yoluyla çözümünden yana olduklarını vurgulayan Başbakan, Irak’ın potansiyelini sorunların çözümünde kullanması durumunda şimdi bölgenin gelişmiş ülkelerinden biri olacağını bildirdi.

Sanayi Bakanlığı ve Yatırımcılar Konseyi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen foruma, kabine üyelerinin yanı sıra çok sayıda ülkenin Erbil’deki başkonsolosları da katılıyor.

Diğer Haberler