Mesud Barzani: Raperin, Peşmerge’nin birlik ile beraberliği, Kürt liderlerinin öngörüsünün başarısıydı

Mesud Barzani: Raperin, Peşmerge’nin birlik ile beraberliği, Kürt liderlerinin öngörüsünün başarısıydı Kürdristan, Kürtler, 1991 başkaldırısı,

 Mesud Barzani Güney Kürdistan’ın Raperîn’in(ayaklanma) 31’inci yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Barzani mesajında “Kürdistan halkının büyük başkaldırısında dünya ve bölgede hoşgörü kültürünün önemli bir örneği oldu” dedi.

Bugün Güney Kürdistan halkının 5 Mart 1991 tarihinde Baas diktatörlüğüne karşı başlattığı  başkaldırının 31’inci yıldönümü. Gün vesilesiyle Başkan Barzani bir mesaj yayımladı.

 Barzani mesajında “Kürdistan halkının büyük ayaklanmasının 31’inci yıldönümünü başı dik şehit aileleri, kahraman Peşmergeleri ve tek tek tüm Kürdistan vatandaşlarını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Raperîn Kürdistan halkının en paha biçilmez hazinesi ve kazanımıdır” diyen Başkan Barzani mesajının devamında “Kürdistan halkı sitemkarların kurumlarına ve işgalcilere karşı her bir Kürdün yüreğinin derinliğinliğindeki özgürlük ve zorbalığa karşı olduğunu ve  olmaya devam edeceği mesajını çok net bir biçimde vermiştir. Raperîn’in diğer bir onur duyulacak yanı halkın, siyasi tarafların ve Peşmerge’nin birlik ile beraberliği, Kürt liderlerinin öngörüsünün başarısıydı. Bu birlik ve beraberlik en karanlık ve kaos döneminde zafer ve özgürlüğün kesinleşmesini sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.

 Barzani mesajının devamında “Raperîn Kürdistan halkının çektiği acıları tüm dünyaya duyurması, halkın korunması için somut adım atılması için Kürt halkına büyük fırsat verdi”  ifadelerine yer vererek “Aynı zamanda Kürdistan halkının uzun yıllardır el konulan haklarını geri alması ve geleceğini garantilemesini sağladı” dedi.

Barzani mesajının sonunda şunları dile getirdi: “ Raperîn büyük bir sorumluluğun resmiydi. Kürdistan halkının büyük başkaldırısında dünya ve bölgede hoşgörü kültürünün önemli bir örneği oldu. Binlerce rejim askeri halk ve Peşmergeler tarafından esir alındı, ancak bir teki bile kötü muameleye maruz kalmadı, ya yurt dışına çıkmaları, ya Kürdistan’da kalmaları ya da kendi hükümetlerine dönmeleri sağlandı.

Kürdistan’ın 1991 baharındaki  büyük ayaklanmanın yıl dönümünde, Kürdistan halkının barış ve özgürlükçü mesajını yineliyoruz. Bu mesaj sonsuza kadar canlı ve değerli kalacak.”

Diğer Haberler