PKK’nin Şengal’de kaçırdığı kız çocuklarının sayısının 600 olduğu açıklandı

PKK'nin Şengal'de kaçırdığı kız çocuklarının sayısının 600 olduğu açıklandı Şex mişel xıdır

 PKK’nin kaçırdığı çocuklar Kürdistan için sorun olmaya devam ediyor. Ezidiler de PKK’nin çocuk kaçırma eylemlerinden büyük rahatsızlık duyuyor. Çoğu zaman PKK’nin kaçırdığı çocukların sayısı IŞİD’in kaçırdıkları kadar diyorlar.  Bu kez Şêx Xidir yaptığı açıklama ile bu konuya dönük somut rakamlar verdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal 17’inci Örgütlenme Ofisi Yetkilisi Şêx Meşel Xidir yaptığı açıklamada, 2014 yılından bu yana 600 Ezdi kızının Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından kaçırıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Şêx Meşel Xidir, Şengal’de 2014 yılında IŞİD tarafından Ezdi halkına yaşatılan jenosid sonrasında, artık Ezdi kızlarının IŞİD tarafından değil PKK tarafından kaçırılmaya başlandığını ifade etti.

2014 yılından bu yana 600 Ezdi kızının yasal olmayan güçler tarafından kaçırılarak silah altına alındığına dikkat çeken Şêx Xidir açıklamasında, kızları kaçırılan ailelerin çocuklarının akibetlerinden habersiz olduğunu ve kaçırılan kız çocuklarının 12 ile 16 yaş aralığında olduğunu dile getirdi.

Ezdi örf, adetlerinde bir Ezdi kızının yabancılarla dağlarda, çöllerde olmasının çok büyük bir ayıp olduğunu söyleyen Şêx Meşel Xidir açıklamasının devamında, bu durumun Ezdi toplumunu çok zorladığını ama bir şey yapamadıklarını, çünkü karşısındaki gücün silahlı bir güç olduğunu dillendirdi.

Daha öncede Ezidi Aktivist Delvin Halef, “DAİŞ’in kaçırdığı kızların dönüş şansı oluyordu ama PKK’nın kaçırdığı kızların geri dönüşü olmuyor” demişti. Halef PKK’nin kaçırdığı kızlarımızın sayısı IŞİD’in kaçırdıkları kadar olacak neredeyse demişti.

Diğer Haberler