Kobanili anneden Mazlum Abdi’ye: Çocuğumu geri vermezseniz kendimi yakarım

Kobanili anneden Mazlum Abdi’ye: Çocuğumu geri vermezseniz kendimi yakarım Ciwanen Şoreşger, PKK, Kobani,

 PKK’ye bağlı güçler Kobani’de 14 ve 16 yaşındaki iki çocuğu kaçırdı

Rojava’nın Kobani kentinde iki çocuk kaçırıldı. PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger isimli çete gurubu tarafından kaçırılan çocukların akıbetleri hakkında bilgi yok. Aileler çocuklarına ulaşmak için yardım istiyor.

14 yaşındaki Nisrîn Hebeş ve 16 yaşındaki Sewsen Derwiş 21 Şubat günü okula gitmek için evden çıktılar. Okuldayken de Ciwanen Şoreşger gurubu tarafından kaçırıldılar. Olaylar Kobani’nin Aşme köyünde gerçekleştir.

Anne; kendimi yakarım

Nesrin ve Sewsen’in evleri bitişik, aileler uzun yıllardır komşu. Bu iki aile şimdi kaçırılan çocuklarını arıyorlar. 14 yaşındaki Nesrin’in annesi Celile Hebeş kızı geri gönderilmezse HSD Komutanı Mazlum Abdi’ye kendini yakacağı mesajını televizyonlar aracılığı ile iletiyor.

Celile Hebeş “Tek başımayım, yanımda kimse yok. Kızım okuldan kaçırmışlar. Bunlar neden bize böye yapıyor. Ben zaten hastayım ve zor bir hayatım var. Kızımı geri versinler” diye veryasın ediyor.

Ciwanen Şoreşger’in kaçırdığı çocuklar konusu Rojava’nın temel gündemlerinden biri. Her ay sadece ailelerinin meseleyi basına yansıttığı onlarca çocuk kaçırılıyor. Eğitim merkezlerinden sonra savaş alanına gönderiliyor.

Diğer Haberler