Duran Kalkan: Ukrayna yönetimi çeteydi, uşaklığının cezasını çekiyor

Duran Kalkan: Ukrayna yönetimi çeteydi, uşaklığının cezasını çekiyor

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin değerlendirmesinde Ukrayna yönetimini “çete olarak değerlendirerek” “Bağımsız devletlermiş de egemenlik hakları varmış… Ne egemenliği, bağımsız devleti? Bir sömürü ve soygun düzeniydi, çetesiydi, o çete yıkılıyor” ifadelerini kullandı. Kalkan, Ukrayna yönetimine sahip çıkan politikaların hiçbirisinin devrimci demokrat ve doğru olamayacağını iler sürdü.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan PKK’ye bağlı Medya TV programında Ukrayna-Rusya arasındaki savaşı değerlendirdi.

30 yıldır üçüncü dünya savaşı olduğunu ve Soğuk Savaşın yaşanmadığını dile getiren Kalkan, Ukrayna yönetimini “çete, soyguncu ve uşak” olarak tanımladı: “Ukrayna yönetimine sahip çıkan politikaların hiçbirisi devrimci demokrat, doğru olamaz. Ukrayna’nın işgalden kurtarılması filan meselesi değildir. O yönetim bir işbirlikçiydi, uşaktı. Yani neyin yönetimiydi ki? Ukrayna toplumunun iradesini temsil mi ediyordu gerçekten? Bağımsız devletlermiş de egemenlik hakları varmış… Ne egemenliği, bağımsız devleti? Bir sömürü ve soygun düzeniydi, çetesiydi, o çete yıkılıyor, şimdi yerine yenisini kurmaya çalışıyorlar, birisi onu kurmaya çalışıyor. Senin çeten kötü benim çetem iyi diyemeyiz. Çete çetedir, hepsi kötüdür, sömürü sömürüdür, hepsi kötüdür”

Kalkan ayrıca toplumcu, halkçı, demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi olmak gerektiğini belirterek Ukrayna krizinin Öcalan’ı doğruladığını iddia ederek, “Dünya eğer devletçi, iktidarcı sistemden kurtulmaya yönelmez, kapitalist modernitenin hastalıklı düzenini aşamazsa, demokratik konfederalizm sistemini, demokratik özerklik sistemini geliştiremezse, bu savaş sürer, bu tür işgaller, istilalar, katliamlar yaşanır yani” dedi.

Diğer Haberler